Guus Offerhaus kent een prima start bij Quick Boys. De ‘allrounder’ won met zijn ploeg de eerste twee competitiewedstrijden en lijkt vooralsnog nauwelijks aanpassingsproblemen te hebben. Komende zaterdag speelt de Noord-Hollander zijn eerste Bollenstreekderby, op Middelmors tegen Rijnsburgse Boys.

De 22-jarige Offerhaus gaf zaterdag tegen Scheveningen een fraaie assist op Ravelino Junte, die de eindstand bepaalde op 5-1. Ogenschijnlijk lijkt zijn spel wel in de smaak te vallen, ook bij de supporters van Quick Boys. Op de vraag of hij daar iets van mee krijgt, volgt een koeltjes antwoord. “Nee, eigenlijk niet.”

Daarna volgt wel een gevatte countervraag aan de verslaggever van dienst. “Jij wel dan?”. Als we hem vertellen dat hij in de eerste aflevering van onze nieuwe huispodcast VIDB Café in ieder geval een plek in het Elftal van de Bollenstreek kreeg, volgt een bescheiden glimlach. “Dat is leuk om te horen.”

Niet verrast door goede start
Dat Quick Boys de competitie startte met twee overwinningen was voor veel mensen misschien een verrassing, maar niet voor Offerhaus. “Nee, ik had er wel vertrouwen in. We hadden een voorbereiding van zeven weken achter de rug, waarin we iedere week wat beter gingen spelen en als team echt naar elkaar toe groeiden.”

‘Maar ik heb het in de voorbereiding ook al eens tegen Thomas gezegd, dat zijn werkwijze redelijk overeen komt met die van Gertjan.’

Daarmee bedoelt hij overigens niet dat Quick Boys er al is. “Het gaat stapje voor stapje en alles komt aan bod. Uiteindelijk moet alles bij elkaar komen en één geheel worden. Dat kost tijd, maar ik denk dat we goed op weg zijn.”

Offerhaus was vorig seizoen al met Kon. HFC actief in de Tweede Divisie en miste toen in totaal slechts negen minuten. De stijl die zijn oude trainer Gertjan Tamerus hanteerde, verschilt volgens hem overigens niet veel van de uitgangspunten van zijn nieuwe coach Thomas Duivenvoorden.

“De opstelling is misschien wat anders, maar ik denk dat de ideeën redelijk vergelijkbaar zijn. Vooral voor de winterstop hadden we dezelfde intenties als nu. Na de winterstop zijn we vervolgens iets meer achteruit gegaan. Maar ik heb het in de voorbereiding ook al eens tegen Thomas gezegd, dat zijn werkwijze redelijk overeen komt met die van Gertjan.”

Uur onderweg naar Nieuw Zuid
In het dagelijks leven is Offerhaus werkzaam als projectcoördinator bij Van Gelder Telecom. De voormalig speler van Heerenveen en FC Emmen streek er neer na het afronden van zijn Bachelor Business Innovation. De verdediger annex middenvelder is woonachtig in Midwoud, een klein plaatsje ten noorden van Hoorn. Volgens Offerhaus is het een uurtje sturen richting Nieuw Zuid.

Al met al is hij blij met zijn keuze voor Quick Boys. “Ik heb een goede ontvangst op de club gehad. Er zijn veel jongens die ik regelmatig op de club spreek en met wie ik het goed kan vinden.”

Offerhaus staat te boek als een allrounder, die op meerdere posities in de as inzetbaar is. Maar waar speelt hij zelf het liefst? “Ik denk dat ik gezien mijn kwaliteiten op ‘6’ het beste uit de voeten kan. Of het best tot mijn recht kom, laat ik het zo zeggen. Maar er zijn ook andere posities, zoals centraal achterin, waarbij ik me comfortabel voel.”

In de laatste lijn stond Offerhaus tegen De Treffers en Scheveningen opgesteld en diende hij vooral de opbouw van achteruit van een impuls te voorzien. “Ik heb daarbij ook de toestemming om in te schuiven richting het middenveld.” Het kwam perfect tot uiting in de slotfase van het duel met Scheveningen. Offerhaus dribbelde in, pakte twintig meter en zette vervolgens met buitenkantje voet ploeggenoot Junte vrij voor het Scheveningen-doel.

https://twitter.com/KvvQuickBoys/status/1695766106571526352

Beeld van Rijnsburgse Boys
Of er zaterdag opnieuw ruimte is voor zulke frivoliteiten, zal op de Middelmors duidelijk moeten worden. Wat voor indruk heeft Offerhaus vooralsnog van derby-opponent Rijnsburgse Boys? “Ik weet dat de voorste vier over het algemeen veel goals en assist leveren. Ik heb vorig seizoen met Kon. HFC natuurlijk ook tegen ze gespeeld en toen voetbalden ze vooral vanuit de omschakeling. Daar boekten ze goed resultaten mee, want ze hebben lang om de titel meegedaan.”

Toch verwacht Offerhaus dat zijn ploeg winnend uit de strijd gaat komen. “0-1 voor Quick Boys”, is het antwoord op de vraag wat zijn voorspelling is.

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Quick Boys

Lees ook: Runderkamp per direct gestopt bij Quick Boys
Check ook: Quick Boys legt eerste versterking voor volgend seizoen vast

POPULAIRE BERICHTEN