Warmunda wist van tevoren dat het de borst nat kon maken tegen Alpen. De bezoekers stonden tweede en staan bekend als een makkelijk scorende ploeg, getuige de 52 doelpunten in 17 wedstrijden. Die scoringsdrift werd in Warmond andermaal onderstreept. Op een zonnig sportpark Overbos verloor Warmunda met maar liefst 0-7 van de titelkandidaat. Door de nederlaag blijven de Warmonders op plek dertien.

De ploeg van trainer Alan Campfens deed er alles aan om zijn huid zo duur mogelijk te verkopen en slaagde daar in eerste instantie in. In de eerste helft waren de ploegen redelijk gelijkwaardig aan elkaar. De Warmonders gaven weinig ruimte weg en kregen een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar zoals vaker dit seizoen het geval is verzuimden de wit-blauwen om deze te verzilveren.  Na een klein halfuur kwam Alphen uit het niets op voorsprong. Een mooie actie en goede voorzet van de rechtsbuiten van de bezoekers werd prachtig bij de tweede paal op de slof genomen door Nordin Bolhandia.

Vasco Esman lijkt net te laat te komen voor de bal

In de ogen van Campfens speelde zijn ploeg een goede eerste helft. ,,Alphen had het lastig met ons. Wij hadden een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar zoals wel vaker bij ons het geval is, vergaten wij onszelf te belonen. We waren niet scherp genoeg voorin en wij maakten de verkeerde keuzes in de eindfase.  Zij hebben de klasse om uit het niets op voorsprong te komen. Ze maakten ook een prachtig doelpunt puur door de individuele klasse die zij hebben. Als je achter komt weet je dat het een lastige middag gaat worden”, aldus een realistische oefenmeester.

,,Het is geen schande om van Alphen te verliezen. Zij zijn niet voor niets de meest scorende ploeg in de competitie.”

De tweede helft begon rampzalig voor Warmunda. Binnen vijf minuten maakten de bezoekers twee doelpunten. De technisch vaardige spits Marwan Fennich nam beide doelpunten voor zijn rekening. Deze klappen kwam de thuisploeg niet meer te boven en naarmate de wedstrijd vorderde ebde het zelfvertrouwen steeds verder weg. Alphen kreeg alle ruimte om naar hartenlust te voetballen en maakte hier gretig gebruik van.

Alan Campfens kijkt met lede ogen toe hoe zijn ploeg zwaar onderuit gaat

De thuisploeg had niks meer in de melk te brokkelen en de bezoekers maakten er een ware voetbalshow van, door het ene na het andere mooie doelpunt te maken. Grote man aan de kant van Alphen was Fennich die vier doelpunten maakte.  Illustratief voor de tweede helft van Warmunda was de 0-7. Een vrije werd door Bryan de Vries werd leep over het Warmondse muurtje gelepeld en de lopende Aatif El Bouny kon de bal vogelvrij aannemen, de keeper omspelen en scoren.

Realisme
De altijd fanatiek coachende Campfens zag de tweede helft van zijn ploeg met lede ogen aan. ,,Wij gaven het na rust weg. Bij de 0-2 leverden wij een vrije trap slordig in bij Alphen en zij straften dit goed af.
Ze konden hierna vrij voetballen en namen meer risico. Toen kwamen hun kwaliteiten naar boven drijven en zij hadden veel lopende mensen vanuit het middenveld. Daar hadden wij het moeilijk mee en we waren steeds net een stapje te laat. Het is geen schande om van Alphen te verliezen. Zij zijn niet voor niets de meest scorende ploeg in de competitie. Het was eigenlijk een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft boden wij goed partij, maar in de tweede helft hadden wij niks meer in te brengen.”

Warmunda – Alphen 0-7 (0-1) 27. Bolhandia 0-1, 46. Fennich 0-2, 49. Fennich 0-3, 65. De Vries 0-4, 80. Fennich 0-5, 88. Fennich 0-6, 89. El Bouny 0-7.

Warmunda: Keikes, Komen, de Taeye, Solleveld, Wijsman, Kest, van Noort, Esman, Kortekaas, Dijkstra, Belmamoune