De witte deur van de VVSB-kleedkamer bleef vlak na de wedstrijd eventjes hermetisch afgesloten voor buitenstaanders. Aan de andere kant van de deur viel er geen geschreeuw of onvertogen woord te noteren voor de goede verstaanders, maar de blik van een dichte deur sprak boekdelen. Pijnlijk was de 1-3 nederlaag tegen Barendrecht. De ijzige stilte werd vakkundig doorbroken door trainer Eric Meijers die de deur opende via een online het ijs brak: ,,Je kan beter een slechte eerste helft spelen dan een slechte tweede helft, dat levert meer punten op.”

Met een kleine glimlach liep de trainer door naar de journalisten van FOX Sports om z’n woordje te doen voor de nationale camera. Zijn ironie en humor verzachtte de sfeer. Meijers begreep als geen ander dat de nummer laatst van de Tweede Divisie juist nu even een portie luchtigheid kon gebruiken.

Achter hem volgden chagrijnige blikken van Tim de Rijk en Ruben Valk. Vooral de doelman moest even stoom uitblazen. ,,Zij gingen in de tweede helft op hun middenveld anders staan. Daar hadden we totaal geen grip meer op”, baalde de goalie hardop.

,,We hadden met de sterkte van dit team met veel meer punten op de ranglijst moeten staan.”

Hij was op zoek naar even een momentje voor zichzelf en vervolgde hij z’n tocht naar buiten. De doelman trok de nederlaag in eigen huis slecht. Zeker na een vrij goede eerste helft van de Noordwijkerhouters. In de eerste 45 minuten leek er ook niks aan de hand op De Boekhorst.

Via een schitterende goal van Tommy Bekooij, hij schoot een corner van Danny Baker met een volley binnen, kwam VVSB terecht op 1-0. Het spel oogde positief, VVSB had de controle en geen seconde kwamen de bezoekers in hun spel.

In helft twee was het beeld totaal omgekeerd. De Noordwijkerhouters kregen in die 45 minuten totaal geen grip meer op het middenveld en zagen via Marouane Bakour vrij rap na rust de 1-1 op het scorebord terecht komen. Die gelijkmaker kwam te vroeg in de tweede helft voor VVSB, dat daarna nog meer achteruit ging lopen.

,,Doodzonde”, vond spits Guido Pauw de gelijkmaker. ,,Die bal komt bij hun van achteruit. Daar wordt niet echt druk op gezet. Het is een bal die van hun eigen zestien komt, dat is verre van een kans. Die jongen van hun kan daarna doorlopen en hij valt onderkant lat binnen.”

,,We hadden afgesproken door te gaan drukken in de tweede helft. Vol op zoek naar de 2-0. Niet dom doordrukken, maar met een idee. Daar is niks van terecht gekomen. Laten we heel eerlijk zijn.”

Via een penalty van Delano a Cohen na een duwfout van Tomas Arroyo kwam Barendrecht op 1-2. Rap daarna schoot Rowendly Martijn VVSB helemaal de treurnis in: 1-3. Door de nederlaag in eigen huis blijven de Noordwijkerhouters vast op de laatste plaats staan in de Tweede Divisie. Het gat met FC Lienden, dat verloor van Excelsior Maassluis blijft op vier punten staan.

,,We moeten daar maar zorgen dat we met elkaar uit deze flow gaan komen.”

En dus gaan de Noordwijkerhouters na een bizarre eerste seizoenshelft waarin het trainer Jack Honsbeek ontsloeg met een rotgevoel de Kerst in. ,,Daar sluit ik mij volledig bij aan. We hadden met de sterkte van dit team met veel meer punten op de ranglijst moeten staan, dan dat we nu staan. Maar dat is niet gebeurd.”

Malaga
De nummer laatst van de Tweede Divisie vliegt na de jaarwisseling met elkaar naar Malaga voor een trainingskamp. Het moment om als groep weer dichter bij elkaar komen. ,,We moeten daar maar zorgen dat we met elkaar uit deze flow gaan komen.”

Meijers in de bestuurskamer alvast een voorschot op een fijner gevoel. Na wat handen schudden en het overdenken van de wedstrijd besloot de trainer weer met een glimlach. ,,Als een wedstrijd 45 minuten duurt, komt het voor VVSB wel goed.”

VVSB – Barendrecht 1-3 (1-0) 17. Bekooij 1-0, 51. Bakour 1-1, 76. A Cohen (pen.) 1-2, 78. Martijn 1-3.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Verlaan (81. Zwart), Vijlbrief, Van Niel, De Rijk, Bakker, Martins (76. Felicia), Pauw (67. Dijkstra), Bekooij