Martijn Walter, een van de dragende spelers van SJC, overwoog begin maart openlijk afscheid te nemen van de zwart-witte voetbalmachine aan de Lageweg. Vlak voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen hakte de middenvelder/aanvaller de knoop door: Walter zal nog een seizoen lang te bewonderen zijn in Noordwijk. De speler zelf over zijn besluit: ,,Ik heb na vijf seizoenen SJC voor het eerst het gevoel dat we een selectie hebben die aanspraak kan maken op promotie.”

Om zijn argumentatie wat kracht bij te zetten, blikt hij voorzichtig vooruit op het volgende seizoen. ,,Ik heb goede gesprekken gehad met de trainer [Kees Zethof – red.], en uiteindelijk is het dubbeltje de goede kant op gevallen. Ik heb vijf jaar met SJC in de subtop gespeeld, maar heb het gevoel dat we nu hogerop kunnen. Is het niet dit jaar via de nacompetitie dan wel volgend seizoen door kampioen te worden.”

Bij iemand die bijna dertig is, speelt de huiselijke situatie natuurlijk ook een belangrijke rol. Walter stapt binnenkort in het huwelijksbootje en heeft aan zijn toekomstige bruid gevraagd wat zij ervan vond. ,,Mijn aanstaande vindt het fijn dat ik er ook een eigen leven op na houd. Ze begrijpt dat ik veel plezier uit het voetbal haal. Het zal soms wel wat vergen, maar de keuze is in goed overleg gegaan. Dat zij erachter staat, is dan ook heel belangrijk voor me.”

DSC01413-bewerkt                            Martijn Walter aan de bal in de met 0-1 gewonnen wedstrijd bij Boshuizen

Een kampioenschap volgend jaar is waarschijnlijk niet aan de orde als de nacompetitie wordt overleefd. Daarvoor moet het tweede gedeelte van het tweeluik met Boshuizen positief worden afgesloten. Walter heeft alle vertrouwen in een goede afloop. ,,We hebben die 1-0 voorsprong te pakken. We zullen dus snel onze score willen uitbouwen. Voor snelle tegendoelpunten zijn we bovendien niet bang. We gaan uit van onze eigen kracht. Daar helpt zo’n reeks overwinningen wel aan mee.”

Het zag er in de eerste competitiewedstrijd nog niet naar uit dat SJC zo’n geoliede machine zou worden: thuis werd met 1-2 verloren van hetzelfde Boshuizen. ,,Maar sindsdien zijn we enorm gegroeid”, verzekert Walter. ,,Toen kregen we twee tegendoelpunten uit standaardsituaties. Dat is sindsdien niet meer gebeurd. En kijk ook eens naar onze tegenstanders. In de beker aan het begin van het seizoen verlies je twee keer van een hoofdklasser. En vorige week versloegen we een hoofdklasser in de nacompetitie. En ook Boshuizen hebben we nu twee keer uit verslagen. We zijn veel sterker geworden.”

Daarnaast roemt hij ook het team zelf. ,,We hebben de luxe dat we elke keer met bijna dezelfde basiself kunnen starten. We pakken bijna geen onnodige kaarten, en krijgen toch weinig doelpunten tegen. Jordy Groot is morgen denk ik de eerste van ons die dit seizoen geschorst is. Dat zegt wel wat.”

Maar mocht het onverhoopt fout gaan komende donderdag of de wedstrijden erop, is het seizoen dan mislukt? Walter vindt van niet. ,,Misschien moeten we er alleen van balen dat die geweldige reeks iets te laat is gestart. Daarnaast hebben we ook de tegenvaller dat we dit seizoen drie rondes nacompetitie moeten spelen. In een ander seizoen waren we er allang geweest. Maar zoals ik al zei: als we het nu niet halen, dan worden we volgend seizoen gewoon kampioen.

Foto’s: Johanna Wever

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude