bierkorier

Zowel in de Topklasse zaterdag als zondag staat er een Bollenstreekclub er goed voor wat betreft het kampioenschap. Voor zondagclub VVSB staan de resterende vier duels vooral in het teken van definitieve plaatsing voor de Tweede Divisie, maar de tweede plaats biedt kansen op meer. Dan moet zaterdag wel het verrassende TEC worden verslagen. VIDB beschouwt voor met spits Giovialli Serbony.

Een onverwacht toetje lijkt nog op de Noordwijkerhouters te liggen wachten. Het verschil met koploper FC Lienden is slechts twee verliespunten. Net zoals vorig seizoen staan de twee ploegen opnieuw bovenaan. De Tweede Divisie kan alleen nog bijna rekenkundig worden misgelopen voor VVSB, toch weigert Serbony daar al aan te denken. ,,Ik zie dat niet zo. Alles staat zo dicht op elkaar. Dat is ook het mooie aan deze competitie. Tot het einde toe blijft het spannend.

De ploeg van Wilfred van Leeuwen leek uitgeschakeld te zijn voor de topposities en zich tevreden te moeten stellen met plaatsing, maar na de bekeruitschakeling werd een goede serie neergezet. Serbony is daarover niet verbaasd. ,,Wij hadden wel verwacht dat we bovenin zouden meespelen. We hebben altijd een dipje. Daar komen we ook altijd weer uit en het vertrouwen was er dat we top-vijf zouden spelen.”

Dipje
Dat dipje kwam onder meer door het verlies eerder in het seizoen in Tiel tegen TEC. De paarsgelen speelden daar misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, maar keerden wel zonder punten terug. ,,We waren daar echt heer en meester”, weet Serbony. ,,Maar we scoorden niet en zij wel. We kwamen nog terug tot 1-1, maar geven het dan weer weg. Heel frustrerend, en dan druk ik mij nog netjes uit.”

TEC staat vierde en dus wacht weer een zwaar duel. ,,Zij spelen ook aanvallend,  dat zijn de mooie potjes. Als wij de vorm hebben van toen, dan zie ik ons niet weer verliezen. We staan wel tweede, hè.  Zij zullen ook moeten, vanwege de top-zeven. Andere ploegen vonden TEC tegen hen heel goed spelen. Ik vond het wel meevallen. Dat zegt misschien ook iets over hoe wij toen voor de dag kwamen.”

Statistieken
Serbony vervult als spits een belangrijke positie in het elftal. Vorig jaar stak hij in bloedvorm en maakte hij veertien treffers, ook werd hij door het Leidsch Dagblad uitgeroepen tot speler van het jaar. Dit seizoen staat de teller pas op vijf. ,,Het lijkt wat minder te gaan, ja. Maar als het team lekker draait, dan gaat het mij ook goed.” Een verklaring heeft Serbony niet echt. ,,Het is niet dat ik veel kansen mis. Ik kom gewoon minder voor de goal, maar anderen juist meer. Misschien letten tegenstanders toch meer op mij en komt er ruimte voor de rest. Als wij kampioen worden kijkt niemand meer echt naar de statistieken, toch?”

Van Leeuwen kent opnieuw de nodige defensieve problemen. Peet van der Slot is geschorst en linksback Jelmer Vijlbrief is een twijfelgeval. ,,Jelmer heeft dinsdag weer gelopen. Het zal op het laatste moment beslist worden denk ik.”

Serbony wil tot besluit toch nog wel even terugkomen op de titelstrijd. Het zit blijkbaar toch wel in zijn achterhoofd. ,,We moeten hopen dat Lienden nog een keer punten verspeeld. Wij krijgen met HBS, HSC’21 en Koninklijke HFC niet meer de echte toppers. Het zou op de laatste speeldag kunnen aankomen als Lienden al uit gevoetbald is. Dat zou mooi zijn.”

Geste
Eerst wacht zondag nog de bekerfinale voor VVSB. Als eregasten wel te verstaan. De ploeg is uitgenodigd om te komen kijken in De Kuip, vanwege het behalen van de halve finale. ,,We worden opgehaald door de spelersbus van het Nederlands Elftal en dan hoop ik dat we mooie plekken hebben haha.” Er wacht de ploeg ook nog een huldiging in Noordwijkerhout. Serbony laat het over zich heen komen. ,,Pas later ga je beseffen wat je hebt meegemaakt. Dit komt nooit meer terug, maar je naam staat in de geschiedenisboeken. Voor altijd. Ook als ik 75 ben, zal mijn naam daar staan. Dat is toch wel bizar eigenlijk.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer