"banner

Voor promovendus SV Hillegom zijn het opnieuw mooie tijden. Na twee opeenvolgende promoties doet de ploeg het ook in de Eerste Klasse misschien wel boven verwachting goed. Met een tweede plaats na elf wedstrijden staat de ploeg er zeer goed voor. Komende zondag staat de topper met koploper Purmersteijn op de agenda. Kan de formatie van Arend Jan Kranenburg de titelrace echt spannend maken? VIDB beschouwt voor met keeper Daan Ruigrok.

 ,,Ik denk het wel”, laat Ruigrok weten totaal niet bang te zijn voor de strijd die komen gaat. ,,Ze verliezen ook van EDO, dus waarom niet?” Purmersteijn staat momenteel vijf punten los. Bij winst worden het er acht en lijkt de strijd om de titel voorlopig wel gestreden.

,,Dat is waar. Wij hadden als doelstelling top-vijf, maar als je ziet dat je meer kunt halen, moet je dat niet laten. Als wij zondag winnen, vind ik echt dat we vol voor die titel moeten gaan.”

,,Jeroen Dedel haalde ballen op en spits Nick van Staveren stond linksback te ballen.”

Echt veel weet Ruigrok niet over de komende tegenstander. ,,Behalve dat ze een spits hebben die er al zestien heeft in liggen. Dat zegt genoeg. Ook vorig jaar hebben ze voor een plek in de Hoofdklasse gestreden, dus ze zijn de te kloppen ploeg en de terechte koploper. Ze zijn net als wij al een tijd bij elkaar.”

daan-ruigrok

Met die laatste zin snijdt de goalie de kracht aan van de formatie van trainer Kranenburg. Vooraf was er de gedachte dat de ploeg kon meedraaien, maar wat er echt mogelijk was, wist men niet. Dat is nu wel anders. ,,Ons collectief is nu onze kracht. Vorig jaar was dat de individuele klasse, maar daar beschikken alle ploegen bijna wel over. Zoals een Zeeburgia afgelopen weekend. Allemaal spelers die makkelijk minimaal Hoofdklasse kunnen spelen.”

,,Maar als team waren we hechter”, vindt Ruigrok. ,,Jeroen Dedel haalde ballen op en spits Nick van Staveren stond linksback te ballen. Wij gaan voor elkaar door het vuur. Wij hebben van te voren gezegd: iedere wedstrijd is een finale. Zo benaderen we het ook.”

,,En m’n zus heeft er al twee, dus er is sprake van een verdubbeling.”

Nog een reden is de samenstelling van de selectie. Die is nog beter dan vorig jaar. ,,De groep is vooral breder geworden. We hebben nu een bank met jongens als Niels de Jong, Mike van Veen, Tom ten Have en Joost Meiland, die kunnen allemaal het niveau aan en hebben dat al bewezen in de competitie. Dat bepaalt de sterkte van je elftal. De eerste elf zijn goed, maar daarachter worden we niet zwakker.”

Papa
Voor de doelman zelf zijn het nog drukkere tijden. Ruigrok is sinds drie maanden vader geworden. ,,Alle clichés zijn waar die je van te voren hoort. En ze doet het heel goed. Ze slaapt lekker door, dus we mogen niet klagen.” Ook broer en VVSB-speler Bas wordt over een paar maanden vader. Gezinsuitbreiding in huize Ruigrok. ,,En m’n zus heeft er al twee, dus er is sprake van een verdubbeling”, lacht de 28-jarige goalie.

Het heeft hem wel meer doen nadenken over z’n toekomst. ,,Als je twee keer per week moet trainen en je ziet die kleine lekker thuis liggen bij z’n moeder, en jij moet je in de kou weer gaan melden, wordt dat zeker nu steeds zwaarder. Ik bekijk het gewoon van jaar tot jaar. Eigenlijk ben  ik op deze leeftijd op m’n sterkst. Maar ik ben er ook al een hele tijd. Zolang ik het nog te leuk vind, ga ik gewoon door.”

Gemis
Wel moet de ploeg het zondag doen zonder topscorer Jeroen Dedel. De aanvaller ligt er uit met een gebroken duim. Een groot gemis, erkent ook Ruigrok. ,,Jeroen is iemand met klasse. Hij kan uit een dood spelmoment iets creëren. Dat is al meerdere keren gebleken. En ook met een actie kan hij ons uit net even dat juiste zetje geven.”

Maar bang dat het de ploeg veel doet, is Ruigrok niet. ,,Wij gaan er met open vizier naar toe. Wij hoeven niets. Net zoals wij hun topscorer weten, weten zij die van ons. Ik geloof in een stunt. Maar het kan ook zomaar de andere kant opvallen. Wij hebben ook al met 4-0 van DEM verloren. Zij zullen er niet gerust op zijn. En wij weten heel goed wat we kunnen.”

Foto’s: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO