Zaterdag werd in Zeist het speelschema voor de Tweede en Derde Divisie bekendgemaakt. Daaraan gekoppeld was een meeting waarbij de KNVB het reilen en zeilen en de voorwaarden voor de nieuwe competities toelichtte.

Een hevig onderwerp van gesprek – er werd een uur over gediscussieerd – was dat profs die een rode kaart pakken in het eerste elftal van een BVO in de meeste gevallen gewoon speelgerechtigd zijn voor de beloften. Logischerwijs zijn de topamateurclubs daar niet blij mee. Het werkt volgens Willy Sticker, voorzitter van de belangenorganisatie CVT, competitievervalsing in de hand.

,,Deze regels waren vorig seizoen ook al van toepassing, maar toen hadden de beloften nog hun eigen competitie. Ze zijn nu ook opgesteld voor de Tweede en Derde Divisie. De beste spelers van BVO’s zouden met een rode kaart op zak terecht kunnen komen bij de beloften. Dit kan mogelijk leiden tot competitievervalsing.”

Doodschop
Overigens is bovenstaande niet van toepassing op ‘zware’ rode kaarten. ,,Ik weet de codes niet precies uit mijn hoofd, maar het geldt voor de lichtere codes”, aldus Sticker. ,,Bij bijvoorbeeld een doodschop volgt ook een schorsing voor wedstrijden van de beloften.”

Het is overigens uitgesloten dat de onvrede van de amateurs wordt weggenomen. De kaartenprocedure is door de KNVB al vastgelegd voor volgend seizoen. ,,Het is nu al te laat. Het zal meegenomen worden in de evaluatie en hopelijk vervolgens worden aangepast.”

Foto: Aad de Winter.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)