Vorige week werd bekend dat SJC-aanvoerder Jordy Groot volgend seizoen uit gaat komen voor Quick Boys. De 27-jarige Noordwijker kreeg in het verleden al mogelijkheden om het hogerop te zoeken, maar grijpt nu eindelijk zijn kans.

Na het ‘winterse’ trainingskamp van SJC in Torremelinos zocht technisch manager Gert Aandewiel van Quick Boys contact, vertelt Groot. ,,We zijn rond de tafel gaan zitten en waren er eigenlijk vrij snel uit. Toen heb ik mijn jawoord gegeven.”

Groot wordt in eerste instantie gehaald voor de positie van linksachter, de plek van Joey Ravensbergen. ,,Op die positie moet ik de concurrentie aangaan. Al hebben ze aangegeven me misschien ook centraal achterin te willen inzetten.” Garanties voor een basisplaats heeft hij niet. ,,Nee, die heb je nooit. Iedereen begint volgend seizoen weer op nul. Uiteindelijk speelt het beste elftal. “

Ambiance
In 2007 maakte de destijds 19-jarige Groot de overstap van AFC naar SJC. Zijn voormalige jeugdtrainer Marcel Schenk was op de Lageweg inmiddels trainer van het tweede en wist dat er een linksbuiten nodig was. Er volgde een lange periode bij de club uit Noordwijk, met één (kort) uitstapje naar Voorschoten ’97. Die club speelde dat seizoen in de Hoofdklasse tegen Quick Boys.

Groot: ,,Ik kan mij herinneren dat we ze ook nog in de beker troffen dat seizoen. Op een doodnormale dinsdagavond stonden er misschien wel bijna duizend Quick Boys-supporters langs de lijn. Echt schitterend, ik kijk ernaar uit om daar deel van uit te mogen maken.” Het avontuur met Voorschoten ’97 bleef uiteindelijk beperkt tot één seizoen. De club degradeerde, onder meer doordat Young Boys failliet ging en uit de competitie werd genomen. Groot keerde terug naar SJC, de club waar hij ook geluk in de liefde vond. De linkspoot is vader van twee kinderen en woont alweer enige tijd in Noordwijk.

De ambitie om een stap hogerop te doen, had de alleskunner al langer. Twee jaar geleden meldde Noordwijk zich al, maar voor Groot was de timing toen niet goed. ,,Destijds was ons dochtertje net geboren. Dat was toen niet het geschikte moment.” Nu is hij echter sinds drie maanden wederom vader geworden, ditmaal van een zoontje.

Lachend: ,,Ja, wat dat betreft is de timing nu ook niet perfect. Gelukkig ben je met de tweede wat relaxter en gaat het allemaal wat makkelijker.”

Goed afsluiten
Maar voor hij de Lageweg opnieuw verlaat, moet het lopende seizoen tot een goed einde worden gebracht. De aanvoerder heeft zich voorgenomen om niet zonder prijs te vertrekken bij SJC. ,,De titel zal heel moeilijk worden, het gat met de nummers één en twee is aan de grote kant. Dus we gaan voor een periodetitel en de derde plaats, die ook recht geeft op nacompetitie”, aldus Groot, die vertrouwen heeft in een goede afloop.

,,Dinsdag speelden we tegen FC Lisse zaterdag (uitkomend in de Topklasse, red.) en we verloren ‘maar’ met 2-1. Goed, we creëerden misschien niet veel, maar organisatorisch stond het goed.” Met SJC pogen te promoveren naar de Hoofdklasse is dus het doel, maar zelf hoopt hij vurig volgend seizoen in de Topklasse te spelen. ,,Het zou echt heel mooi zijn als Quick Boys promoveert. Voorlopig liggen ze aardig op koers.”

Toch zal hij SJC wel gaan missen. ,,Ja, vooral de mensen op de club. De trainer en de selectie. SJC is een hele warme vereniging. Natuurlijk gaat het om het resultaat, maar gezelligheid is hier ook echt belangrijk.” Uitsluiten dat hij ooit terugkeert bij SJC doet Groot dan ook niet. ,,Ik weet dat de deur hier altijd open staat. Ik woon nu ook in Noordwijk, dus ik denk ooit wel terug te keren.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)