Afgelopen week werd het nieuws bekend dat Marcel IJzendoorn ook volgend jaar de trainer is van Foreholte. Daarmee gaat de Leidenaar straks op voor zijn vierde seizoen. Toch is de liefde tussen club en trainer nog allerminst bekoeld: ,,Ik ben nog geen dag met tegenzin naar de training gegaan.”

Ondanks dat IJzendoorn het prima naar zijn zin heeft in Voorhout blijft hij wel ambitieus. Afgelopen mei begon hij aan zijn TC1, het trainersdiploma waarmee je alle amateurclubs mag coachen tot en met de Tweede Divisie en zelfs als assistent bij een profclub mag werken. ,,De opleiding duurt een jaar, dus ik ben nu halverwege. Als assistent ergens gaan zitten doe ik niet, maar ik wil wel nog een keer hogerop.” Deze zomer werd er al naar zijn diensten gedongen. Tot een overgang kwam het niet, vooral omdat de juiste kandidaat er niet bij zat. ,,Als ik hier wegga is dat niet voor de eerste de beste club. Dan moet echt het hele plaatje kloppen.”

Goede weg
En dus was verlengen op de Elsgeest een logisch gevolg. En het loopt, kijkend naar de prestaties, allemaal heel soepel op dit moment. Foreholte staat op de derde plaats en heeft, met nog een speelronde te gaan, nu al meer punten (23) verzameld voor de winterstop dan de afgelopen twee seizoenen. ,,De resultaten zijn zeer verdienstelijk te noemen. Daarbij werkt het enorm mee dat het tweede ook zo goed draait. Dat heeft nog niet verloren dit seizoen. Er gaat zoveel drive en plezier uit van die gasten.” En dat merkt IJzendoorn ook op de training: ,,Als er op een vrijdag dertig man op de training staan, ja, dan weet je dat op je de goede weg bent.”

Keepersprobleem
In het eerste seizoen van IJzendoorn deed Foreholte tot de laatste dag mee om promotie naar de Eerste Klasse. Ook vorig seizoen liep het heel goed bij Foreholte, tot de ploeg na de winterstop ineens begon te verliezen. De ploeg kwam in vicieuze cirkel terecht en moest zelfs nog even vrezen voor degradatievoetbal. ,,Het was toen cruciaal dat onze keeper er halverwege het seizoen mee stopte. De jongens die er nu moesten staan deden hun best, maar keepten nogal ongelukkig.” Al was dat volgens de oefenmeester zeker niet de enige reden: ,,Verliezen doe je met zijn allen, en daar hoort ook de trainer bij.” Bang voor een herhaling is hij dan ook niet: ,,We gaan kijken hoe lang we in de top vier kunnen blijven dit seizoen. Maar voor weer zo’n negatieve reeks vrees ik niet. Dat was een incident.”

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude