Afgelopen week werd het nieuws bekend dat Marcel IJzendoorn ook volgend jaar de trainer is van Foreholte. Daarmee gaat de Leidenaar straks op voor zijn vierde seizoen. Toch is de liefde tussen club en trainer nog allerminst bekoeld: ,,Ik ben nog geen dag met tegenzin naar de training gegaan.”

Ondanks dat IJzendoorn het prima naar zijn zin heeft in Voorhout blijft hij wel ambitieus. Afgelopen mei begon hij aan zijn TC1, het trainersdiploma waarmee je alle amateurclubs mag coachen tot en met de Tweede Divisie en zelfs als assistent bij een profclub mag werken. ,,De opleiding duurt een jaar, dus ik ben nu halverwege. Als assistent ergens gaan zitten doe ik niet, maar ik wil wel nog een keer hogerop.” Deze zomer werd er al naar zijn diensten gedongen. Tot een overgang kwam het niet, vooral omdat de juiste kandidaat er niet bij zat. ,,Als ik hier wegga is dat niet voor de eerste de beste club. Dan moet echt het hele plaatje kloppen.”

Goede weg
En dus was verlengen op de Elsgeest een logisch gevolg. En het loopt, kijkend naar de prestaties, allemaal heel soepel op dit moment. Foreholte staat op de derde plaats en heeft, met nog een speelronde te gaan, nu al meer punten (23) verzameld voor de winterstop dan de afgelopen twee seizoenen. ,,De resultaten zijn zeer verdienstelijk te noemen. Daarbij werkt het enorm mee dat het tweede ook zo goed draait. Dat heeft nog niet verloren dit seizoen. Er gaat zoveel drive en plezier uit van die gasten.” En dat merkt IJzendoorn ook op de training: ,,Als er op een vrijdag dertig man op de training staan, ja, dan weet je dat op je de goede weg bent.”

Keepersprobleem
In het eerste seizoen van IJzendoorn deed Foreholte tot de laatste dag mee om promotie naar de Eerste Klasse. Ook vorig seizoen liep het heel goed bij Foreholte, tot de ploeg na de winterstop ineens begon te verliezen. De ploeg kwam in vicieuze cirkel terecht en moest zelfs nog even vrezen voor degradatievoetbal. ,,Het was toen cruciaal dat onze keeper er halverwege het seizoen mee stopte. De jongens die er nu moesten staan deden hun best, maar keepten nogal ongelukkig.” Al was dat volgens de oefenmeester zeker niet de enige reden: ,,Verliezen doe je met zijn allen, en daar hoort ook de trainer bij.” Bang voor een herhaling is hij dan ook niet: ,,We gaan kijken hoe lang we in de top vier kunnen blijven dit seizoen. Maar voor weer zo’n negatieve reeks vrees ik niet. Dat was een incident.”

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO