Voor Warmunda verloopt het debuut in de Derde Klasse voorspoedig. De promovendus getraind door Alan Campfens bezet na zeven speelronden een keurige zevende stek. Sterker nog, als zondag de inhaalwedstrijd tegen Voorschoten’97 wordt gewonnen staat de ploeg ‘gewoon’ op een gedeelde tweede plaats. VIDB beschouwt voor met aanvoerder Vincent Solleveld.

 ,,Dat zou echt belachelijk zijn”, lacht de centrale verdediger met een Leids accent van heb ik jou daar. ,,We spelen zelfs even 4-4-2 door personele problemen. Het is ongelofelijk dat we al zoveel punten hebben. Maar het kan nog veel beter. Achterin staat het wel, maar we hebben ten opzichte van vorig seizoen voorin veel ingeleverd. Niels Dijkstra zit voor studie in Australië,  maar komt gelukkig na de winterstop weer terug. Patrick Kalkema is gestopt en Nick Smith, onze man van glas, is veel geblesseerd. Nu staan middenvelders als Vasco Esman en Sjoerd Winkelman in de voorhoede. Niet ideaal, natuurlijk.”

Solleveld is met zijn dertig jaar de aanvoerder van het team. En tevens het verlengstuk van trainer Alan Campfens, die hem vorig seizoen overhaalde naar Warmunda te komen. ,,Ik ken Alan nog uit de tijd bij Ter Leede en bij SJC was ik het zat.” Hij drukte gelijk zijn stempel. ,,Ik zei: ik kom hier om Derde Klasse te voetballen. Zaten er een paar met glazige ogen naar me te kijken. Maar zo is het wel. Ik heb bewust een ‘stappie’ terug gedaan, ook vanwege m’n werk. Maar in hart en nieren ben ik nog een voetballer die op hoog niveau wil spelen. Dus dat proberen we ook. En er moet een klik zijn met een trainer. Anders houdt het op.”

warmond-109

De linkspoot, voorheen linksback, staat nu centraal achterin. Met zijn ervaring en surplus aan techniek moet hij van achteruit de lijnen uitzetten. ,,Als ik centraal de ruimte krijg, gaat het prima. Maar tegenstanders zetten vrij hoog druk en zetten de boel vast. Ze zien ook wel dat ik de betere voetballer ben. Zo werkt het. Dat doen wij ook. “

,,Ik ben wel gelijk naar huis gegaan, zonder bier te drinken, haha. Ik zit zelfs aan de antibiotica.”

Solleveld kwam in een wereld terecht die hij niet kende. Van de Eerste Klasse naar de Vierde Klasse. Hij moest en moet nog steeds wennen. ,,De jongens voetbalden hier echt voor de ‘fun’. Daar stoorde ik me wel eens aan. Ik ben eigenlijk te fanatiek. Maar je kan jongens niet afbranden want ze doen hun best. Dat moet ik soms ‘effe’ beter beseffen.”

,,Maar voetbal is ook je ‘koppie’ gebruiken en winnen. Dat probeer ik erin te brengen”, vervolgt de aanvoerder van Warmunda. ,,Ik coach de jongens achterin en voor mij op het middenveld. Dennis Kramer doet dat voorin. Die man heeft zoveel voetbalgogme. Op techniek en slimheid is hij zoveel beter dan de rest. Afgelopen zondag wint hij de wedstrijd voor ons.”

Ziek
De captain ontbrak zondag bijna tegen ASC. ,,Ik ben vrijdag ziek geworden en een flinke keelontsteking opgelopen, maar heb zondag toch een lekkere pot gespeeld. Ik ben wel gelijk naar huis gegaan, zonder bier te drinken, haha. Ik zit zelfs aan de antibiotica. Maar zondag sta ik er, geen probleem. De trainer zei; ‘volgens mij speel jij alleen niet als je een been hebt gebroken’. En zo is het ook.”

Pas één keer werd Warmunda echt weggespeeld, stelt Solleveld. Dat was tegen Kickers’69. Daarna werd er ook verloren van KDO. ,,Toen had ik zwalkende benen van Leids ontzet. Dat was niet goed en daar heb ik ook mijn excuus voor aangeboden”, zegt de man die in het dagelijks leven timmerman is. ,,En alsnog hadden we een punt moeten pakken. Voetballend is het zeker niet top, maar op strijd maken we heel veel goed. Daarom was ik ook zo boos zondag. Ik ben in de rust wel ‘effe’ uit mijn plaat gegaan. En dan zie je dat we hem alsnog eruit slepen.”

Komende zondag wacht Voorschoten’97. Op voorhand een titelkandidaat. Nu meer een degradatiekandidaat met drie punten uit vijf duels. ,,Het draait daar voor geen meter, blijkbaar. Achterin is het gatenkaas als je het doelsaldo ziet. Maar ik vind nog steeds een punt goed. Maar we gaan voor de winst, uiteraard. En daarna krijgen we MMO. Dan kun je zomaar bovenin staan. Dan krijgen we wel SJZ, FC Rijnland en Alphen. Dan pas weten we echt wat we waard zijn. Het blijkt wel dat alle ploegen punten laten liggen. Het zit dichter bij elkaar dan wij hadden verwacht.”

Foto’s: Jeannette Dijkstra

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)