width=

Lulinho en Richelo, Lilinho en Raychelo. Vier voetballers en ook broers die in het naderende seizoen voor twee verschillende clubs uitkomen. De eerste twee spelen dit seizoen voor VVSB. De andere voetballers voor Alphense Boys. Lulinho en Lilinho Martins, een voetballende tweeling met Kaapverdiaanse roots kruisen dan het pad van de broers Richelo (VVSB) en Raychelo Fecunda (Alphense Boys).

Toeval of niet, sinds Lulinho (23) zich speler van VVSB mag noemen trekt hij bij de Noordwijkerhoutse club op met die ‘andere broer van’: Richelo. Is het nog te volgen?

Na een seizoen FC Aalsmeer en een te vergeefse stage op Malta leek in eerste instantie Ter Leede de rappe buitenspeler binnen te halen. Toen VVSB-trainer Jack Honsbeek, waarmee Martins bij Legmeervogels vier jaar samenwerkte, zich meldde, werd het alsnog De Boekhorst.

,,Als je op een hoger niveau speelt en traint, ga je daar zelf ook in mee.”

,,Met Ter Leede was ik op dat moment al mondeling akkoord, maar het aanbod van VVSB kon ik niet laten lopen. Bij Ter Leede waren ze daar niet echt blij mee, maar ik wilde de kans om me te kunnen bewijzen in de Tweede Divisie met beide handen aangrijpen. Ik ken Jack (trainer red.) goed. Hij heeft mij in mijn tijd bij Legmeervogels echt beter gemaakt”, vertelt Martins.

Vertrouwen
Nu de voorbereidingsperiode in volle gang is, blikt Martins eerst even terug op de voorbije weken. Een periode waarin hij kennismaakte met een selectie die drie niveaus hoger acteerde dan wat hij bij FC Aalsmeer gewend was. ,,Er sprak vertrouwen uit van de trainer dat ik bij VVSB terecht kon. Dat vertrouwen was vanaf de eerste gesprekken ook wederzijds. Het is hier wel een andere voetbalwereld dan ik gewend was. Ik kreeg direct te maken met betere voetballers.”

,,Als je op een hoger niveau speelt en traint, ga je daar zelf ook in mee. Dat is ook nodig om mijn grote doel te verwezenlijken. Ik ben niet alleen naar VVSB gekomen om te leren, hoewel ik dat eerste seizoen natuurlijk ook als leerjaar moet beschouwen. Ik wil hier echt zo snel mogelijk een basisplaats veroveren. Alleen de hele week trainen om vervolgens vanaf de kant naar de anderen te kijken is niet de bedoeling”, klinkt het ambitieus uit de mond van de speler die het liefst van de rechterkant acteert.

,,Zaterdagmiddag heb ik aan Ian van Otterlo (Ter Leede red.) toch nog maar een keer uitgelegd waarom ik uiteindelijk voor VVSB gekozen heb.”

,,Ja, ik ben echt een vleugelspeler. Echt vanaf de zijkant mijn actie maken. Maar vanaf links kan ik ook uit de voeten. Mijn snelheid is daarbij mijn grootste wapen. Waarbij ik met mijn voorzetten mijn medespelers en daarmee de ploeg aan doelpunten moet gaan helpen. Het is nu aan mij om het te laten zien.”

Boodschap
Martins, die naar zijn zeggen het voetbal op nummer één te hebben gezet, hoopt te slagen in zijn missie. Hij staat voor een belangrijk jaar. Slagen bij VVSB en het afronden van zijn studie ICT zijn de hoofddoelen.

,,Daarnaast ben ik nu nog werkzaam bij Vluchtelingenwerk. Dat is goed te combineren. Vanuit mijn woonplaats Amsterdam reis ik samen met ploeggenoot Guido Pauw naar Noordwijkerhout en terug. Dat maakt het een stukje leuker.”

,,Straks hoop ik te kunnen spelen in een heel mooie competitie bij een mooie club. Zowel tegen Quick Boys als Ter Leede heb ik speelminuten gekregen. Zaterdagmiddag heb ik aan Ian van Otterlo (Ter Leede red.) toch nog maar een keer uitgelegd waarom ik uiteindelijk voor VVSB gekozen heb. Ik denk dat die boodschap wel is overgekomen. Nogmaals, het is nu aan mij.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Nieuwkomer van VVSB breekt middenvoetsbeentje in oefenduel’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)