Ter Leede kon het slechter treffen: de tweede seizoenshelft beginnen tegen de nummer laatst in de Hoofdklasse leek goed voor het zelfvertrouwen. FC ’s-Gravenzande weigerde aan het roodgele feestje mee te werken. De Westlanders beten van zich af en sloegen in de slotfase toe. Lopes de Brito bracht ver in de blessuretijd de stand op 2-2.

Was het weggeven van de voorsprong een perfect voorbeeld van onderschatting van de tegenstander? Vincent Ammerlaan, maker van beide goals voor Ter Leede, vindt van niet. ,,Nee, al snel werd duidelijk dat ’s Gravenzande zich niet naar de slachtbank liet lijden, maar die late 2-2, mag gewoon niet.”

Dus kon Ter  Leede zichzelf wel  ‘voor de kop slaan.’ In de jacht op de tweede plek en een periodetitel werden dure punten verspeeld, zeker tegen de nummer 14 van de Hoofdklasse B. Vlak voor tijd zag de wereld er nog niet zo slecht uit voor de Sassenheimers. Ammerlaan leek de matchwinner te worden toen hij na 84 minuten voetbal de stand op 2-1 bracht. Het bleek het moment voor ’s-Gravenzande om vol gas te gaan, op zoek naar die late gelijkmaker.

Alles of niets

De 2-2 had volgens Ammerlaan voorkomen kunnen worden. ,,Het is logisch dat zij alles of niets gingen spelen. Ze gooiden alles naar voren. Wij moeten er dan voor zorgen dat we goed staan en alle ballen wegwerken. Dat hebben we nagelaten.”

Ter Leede mocht zichzelf verwijten dat het überhaupt zover kwam. Het onderlinge krachtsverschil werd in de heenwedstrijd nog uitgedrukt in een 0-2 overwinning voor de Sassenheimers. Dat het nu maar met één punt van het veld afliep, was dan ook een deceptie. ,,Dit voelt als verliezen”, gaat Ammerlaan verder. ,,Gravenzande speelde aardig, hoor. We hadden gelijk door dat dit geen gemakkelijk potje zou worden. Wij speelden zelf helaas niet groots. Dat is jammer, want we waren aan een goede reeks bezig voor de winterstop. De oefenwedstrijden waren ook prima. Dat hadden we graag door willen trekken. Vandaag waren we, denk ik, niet gefocust genoeg.”

Voor Ammerlaan had het een mooi weekend kunnen worden. Met twee goals leek hij goede papieren te hebben om matchwinner te worden. De middenvelder zat dan ook goed in de wedstrijd. ,,Het ging lekker. Maar ik ben wel zo’n teamspeler dat ik oprecht kan zeggen dat ik liever die goals niet had gemaakt en we hadden gewonnen. Nu gaan we de komende week de teleurstelling maar wegwerken tijdens de training en de focus leggen op RVVH. Ook dat is weer een belangrijk potje. Zij staan gelijk met ons. Maar eigenlijk moet je niet naar de ranglijst kijken en gewoon zorgen dat je er weer staat.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Hans Schalk

Samenvatting TV West


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)