Ter Leede kon zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Smitshoek goede zaken doen voor de ranglijst, maar in Barendrecht mochten de manschappen van Henk Wisman blij zijn dat het nog een puntje mee terugnam naar Sassenheim. Door een treffer van Vincent Ammerlaan vijf minuten voor tijd stond er na negentig minuten slechts een 2-2 op het scorebord.

 ,,Daarom mag je wel zeggen dat wij een punt hebben gewonnen”, is Ammerlaan wel zo eerlijk om te bekennen. ,,Het was niet zo best van onze kant. We hadden veel moeite met de lange bal die zij hanteerden. Daar konden we niet goed op anticiperen.”

Nochtans begonnen de bezoekers goed. De man in vorm, Jesse Dingjan, opende in de openingsfase de score, en dat was precies wat Ter Leede wilde. Nu moest de thuisploeg de verdedigende stellingen verlaten en dus zou er meer ruimte moeten komen om toe te slaan. ,,Dat dachten wij ook. Als je voorkomt, moet je zorgen dat je hem netjes uitvoetbalt en profiteert van de ruimte.”

In plaats daarvan kregen de gastheren de beste kansen. Het opportunistische spel werd Ter Leede bijna fataal. Eerst werd het 1-1 uit een strafschop. Constantin vergreep zich binnen de beruchte lijnen aan een Smitshoek-speler. ,,Er was nog wat twijfel over of die bal er wel echt binnen was”, aldus Ammerlaan. De 2-1 viel even later en dus was Ter Leede terug bij af. Het mocht zelfs blij zijn dat de score niet verder opliep, omdat Smitshoek ook nog de lat en paal raakte.

Vijf minuten voor tijd strafte Ammerlaan die gemiste kansen alsnog af. De spits won het kopduel, kon de bal meenemen en stifte het leer over de keeper heen in het doel. Alweer zijn vierde van het seizoen. ,,Dat is wel lekker. Ik sta nu echt in de spits, dan moet je ook goals maken. Zo simpel is het.”

Ter Leede vergat door de puntendeling dichterbij de koplopers in de Hoofdklasse A te sluipen en staat nu vierde met twaalf punten. Een gemiste kans, vond ook Ammerlaan. ,,Er had de eerste zeven duels iets meer ingezeten. We scoren redelijk makkelijk, maar geven ook iets te veel kansen weg. Dat komt mede omdat we meer naar voren voetballen. Dan loop je dat risico. We hebben pas een keer verloren, dat is wel positief. We blijven knokken, ook nu weer laten we de ‘koppies’ niet hangen. Alleen van de nummer laatst moet je eigenlijk winnen, wil je een rol gaan spelen.”

Smitshoek – Ter Leede  2-2 (2-1). Dingjan 0-1, Ammerlaan 2-2.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Kappenberg, Van der Lans, Arroyo, Driessen, Dingjan, Splinter, Verplancke, Duthler, Ammerlaan.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)