Begin februari maakte Bright Ampong bekend FC Rijnvogels na twee seizoenen te zullen gaan verlaten. Nu bijna vier maanden komt de rechtervleugelverdedediger aanstaande zaterdag voor de laatste keer officieel in actie voor de Kooltuinstrijders. Waar de 28-jarige Ampong volgend seizoen actief is, blijft echter nog even gissen.

 ,,In die twee jaar heb ik hier veel meegemaakt. Het is een periode met ups en downs geworden”, valt Ampong met de deur in huis. ,,We degradeerden vorig seizoen met een leuk team dat in mijn ogen Derde Divisie-waardig was. Op de een of andere manier klikte het niet. Dat lag niet aan de trainer of aan de groep.”

,,Nadat we halverwege het seizoen een goede serie hadden neergezet, leek het toch nog de goede kant op te gaan. Daarna kregen we te maken met een dramatische reeks van, ik meen, negen nederlagen op rij en was het gedaan met ons.”

,,Hein was wat meegaander, terwijl Jimmy zich vanaf het begin harder en een stuk duidelijker opstelde.”

In eerste instantie speelde een teenblessure hem na zijn komst naar FC Rijnvogels danig parten, waarna hij, eenmaal hersteld, al snel uitgroeide tot een blijvende waarde binnen het team van Hein van Heek. ,,Dit seizoen zag het er aanvankelijk goed uit. Voetballend wel te verstaan.”

Trainerswissel
,,Alleen verspeelden we in de openingswedstrijd bij Zwaluwen in de slotfase een verdiende 0-1 voorsprong, waarna we een week later thuis tegen Noordwijk in de slotminuut tegen de verhouding in tegen een 0-1 nederlaag aanliepen. Vervolgens keerde het voorgaande seizoen als het ware weer terug. En dat vertaalde zich in negatieve zin in de resultaten. Uiteindelijk heeft het Hein in november 2017 de kop gekost.”

,,Met Jimmy Simons kwam er een heel andere type trainer voor de groep te staan,” vervolgt Ampong. ,,Hein was wat meegaander, terwijl Jimmy zich vanaf het begin harder en een stuk duidelijker opstelde. Hij maakte van meet af aan duidelijk wat hij van ons wilde. Dat had deze groep waarschijnlijk nodig, want na de trainerswissel lukte het wel.”

,, Jammer genoeg liepen we door het verlies bij Noordwijk de tweede periodetitel mis. Maar alles bij elkaar  hebben we ons toch knap teruggevochten op de ranglijst. We staan nu zesde en dat is ook de plek die we vooraf minimaal ambieerden.”

Niet mijn besluit
Over zijn aangekondigde vertrek van De Kooltuin is Ampong duidelijk. Die duidelijkheid wordt niet door iedereen in dank afgenomen, is zijn ervaring. ,,Recht door zee, daar sta ik voor. Ik had het gesprek over het al dan niet verlengen van mijn contract graag op een veel vroeger tijdstip gevoerd. Het bleef echter maar duren.”

,,Op het moment dat we begin februari wel om tafel gingen zitten, had ik via-via al vernomen dat er door FC Rijnvogels gesproken werd met twee spelers van Rijnsburgse Boys (Niek Ossevoort en Dirk Jan van den Oever red.). Spelers die op mijn positie uit de voeten kunnen. Dan komt zoiets wel binnen.”

,,Ondertussen heb ik met verschillende clubs, waaronder ASWH  gesproken. Duidelijkheid is er op dit moment echter nog altijd niet.”

,,Tja, de voetbalwereld is klein, dus voor we gingen praten leken de kaarten al geschud. Voor FC Rijnvogels begrippen ben ik een dure kracht werd er aangegeven. Natuurlijk spelen de financiën ook mee als je op dit niveau speelt, dat zal ik zeker niet ontkennen. Voor mij telt echter ook het niveau waarop ik speel. Ik heb aan de Derde Divisie geroken. Het besluit om te vertrekken is, met de gang van zaken in het achterhoofd, zeker niet mijn besluit geweest.”

Speeldag
In twee seizoenen bouwde Ampong fijne contacten op binnen de Rijnvogels-geledingen, vertelt de verdediger. ,,Dat daar nu een einde komt is best jammer, maar het voetballeven gaat door. ,,Ondertussen heb ik met verschillende clubs, waaronder ASWH  gesproken. Duidelijkheid is er op dit moment echter nog altijd niet.”

,,Ik wil voor mezelf een zorgvuldige afweging maken, zoals het zo mooi heet. Gewoon een een goed gevoel hebben bij de club waar ik voor kies. Daarbij heb ik qua speeldag duidelijk een voorkeur voor de zaterdag. Dat komt qua speel- en rustverhouding het beste uit vind ik. Maar zeg nooit nooit. Wie weet kom je me volgend seizoen toch op zondag tegen.”

Foto: Wim Ros

Lees ook: ‘Staal steelt de show bij afscheidsfeestje op De Kooltuin’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)