Bright Ampong zal ook volgend seizoen bij FC Rijnvogels te bewonderen zijn. De vleugelverdediger die afgelopen vrijdag bijtekende is vol ambitie. Enthousiast vertelt hij over zijn persoonlijke ambities en wat hij op de Kooltuin wil bereiken. ,,Wij gaan volgend seizoen hoge ogen gooien.’’

De contractonderhandelingen tussen Ampong en Rijnvogels gingen niet van een leien dakje. De rechtsback is daar duidelijk over. ,,Het ging stroef. Er was ook interesse van buitenaf. Maar ik had beloofd om eerst met Rijnvogels te praten. Ik wilde weten wat de mogelijkheden waren en hoe de selectie er volgend seizoen uit gaat zien. Welke spelers wil Rijnvogels behouden? Waarop gaan ze doorselecteren?’’

Belangrijke spelers behouden
,,Ik heb een blessure gehad aan het begin van het seizoen’’, gaat Ampong verder. ,,Ik ben fit geworden maar speel nog niet goed genoeg. Toch ben ik blij met hoe Rijnvogels zich opstelde. Ze hebben eerst de spelers gevraagd die ze voor volgend seizoen zeker willen behouden. Eerst was dat Jaap (van Duijn red.), daarna Ricardo (de Vlugt red.) en ik was de derde.’’

Dat Rijnvogels zich dit seizoen gaat handhaven, staat voor Ampong vast. ,,Reëel gezien is directe handhaving haalbaar. Het zit natuurlijk kort op elkaar. Als we komend weekend verliezen en je concurrentie wint, dan sta je in een keer op een P/D-plaats. Maar wij zijn te goed om zelfs maar nacompetitie te spelen.’’

ampong

De ambities van de rechtsback gaan verder. ,,Bij Rijnvogels willen ze volgend seizoen een stabiele middenmoter worden. Maar ik denk dat als wij ons in elke linie versterken we misschien wel voor de eerste drie kunnen gaan. En als ik iets realistischer kijk in ieder geval de eerste vijf.’’

Ampong is streng voor zichzelf. Hij vindt dat hij zijn beste spel nog niet heeft laten zien en weet op welk gebied hij vorderingen moet maken. ,,Ik moet meer rendement uit mijn acties halen. Bij mijn vorige clubs heb ik veel meer assists gegeven. De afgelopen wedstrijden tegen Capelle en Jong Volendam maakte ik nog vaak een verkeerde keuze.’’

Blindelings
Ook het samenspel met zijn teamgenoten vindt hij nog niet optimaal. ,,Ik kan mijn medespelers nog niet blindelings vinden zoals Romano (van der Stoep) en Jaap (van Duijn) dat doen. Maar daarmee ben ik druk bezig.’’

Toch vind de rechtsback dat hij ook zijn teamgenoten kan helpen. ,,Mijn kwaliteiten zijn dat ik veel loop, agressief de duels inga en altijd doorzet. Ik probeer met mijn spel medespelers te ‘triggeren’. Dat zij ook volop in de strijd gaan. Je moet achteraf geen spijt hebben dat je te weinig hebt gegeven.’’

Foto’s: Piet van Kampen en Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude