Bright Ampong zal ook volgend seizoen bij FC Rijnvogels te bewonderen zijn. De vleugelverdediger die afgelopen vrijdag bijtekende is vol ambitie. Enthousiast vertelt hij over zijn persoonlijke ambities en wat hij op de Kooltuin wil bereiken. ,,Wij gaan volgend seizoen hoge ogen gooien.’’

De contractonderhandelingen tussen Ampong en Rijnvogels gingen niet van een leien dakje. De rechtsback is daar duidelijk over. ,,Het ging stroef. Er was ook interesse van buitenaf. Maar ik had beloofd om eerst met Rijnvogels te praten. Ik wilde weten wat de mogelijkheden waren en hoe de selectie er volgend seizoen uit gaat zien. Welke spelers wil Rijnvogels behouden? Waarop gaan ze doorselecteren?’’

Belangrijke spelers behouden
,,Ik heb een blessure gehad aan het begin van het seizoen’’, gaat Ampong verder. ,,Ik ben fit geworden maar speel nog niet goed genoeg. Toch ben ik blij met hoe Rijnvogels zich opstelde. Ze hebben eerst de spelers gevraagd die ze voor volgend seizoen zeker willen behouden. Eerst was dat Jaap (van Duijn red.), daarna Ricardo (de Vlugt red.) en ik was de derde.’’

Dat Rijnvogels zich dit seizoen gaat handhaven, staat voor Ampong vast. ,,Reëel gezien is directe handhaving haalbaar. Het zit natuurlijk kort op elkaar. Als we komend weekend verliezen en je concurrentie wint, dan sta je in een keer op een P/D-plaats. Maar wij zijn te goed om zelfs maar nacompetitie te spelen.’’

ampong

De ambities van de rechtsback gaan verder. ,,Bij Rijnvogels willen ze volgend seizoen een stabiele middenmoter worden. Maar ik denk dat als wij ons in elke linie versterken we misschien wel voor de eerste drie kunnen gaan. En als ik iets realistischer kijk in ieder geval de eerste vijf.’’

Ampong is streng voor zichzelf. Hij vindt dat hij zijn beste spel nog niet heeft laten zien en weet op welk gebied hij vorderingen moet maken. ,,Ik moet meer rendement uit mijn acties halen. Bij mijn vorige clubs heb ik veel meer assists gegeven. De afgelopen wedstrijden tegen Capelle en Jong Volendam maakte ik nog vaak een verkeerde keuze.’’

Blindelings
Ook het samenspel met zijn teamgenoten vindt hij nog niet optimaal. ,,Ik kan mijn medespelers nog niet blindelings vinden zoals Romano (van der Stoep) en Jaap (van Duijn) dat doen. Maar daarmee ben ik druk bezig.’’

Toch vind de rechtsback dat hij ook zijn teamgenoten kan helpen. ,,Mijn kwaliteiten zijn dat ik veel loop, agressief de duels inga en altijd doorzet. Ik probeer met mijn spel medespelers te ‘triggeren’. Dat zij ook volop in de strijd gaan. Je moet achteraf geen spijt hebben dat je te weinig hebt gegeven.’’

Foto’s: Piet van Kampen en Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO