In de derby tegen Noordwijk verdween hij al na twintig minuten naar de zijlijn. Een hamstringblessure maakte een einde aan een duel dat voor hem zo veelbelovend begon. De actie, kort voor zijn blessure, mocht er dan ook zijn. De 24-jarige FC Lisse-vleugelaanvaller legde aan de zijlijn eerst twee Noordwijkers in de luren om vervolgens Oussama Siali vrij voor Noordwijk-goalie Roy Rondeltap te zetten. Het was de voetballer Ayoub Ait Afkir ten voeten uit.

Twee FC Lisse-supporters op de tribune waren het dan ook volmondig met elkaar eens toen Ait Afkir het veld noodgedwongen verliet. ,,Daar gaat onze beste man. De man van de actie.” Wanneer de aanvaller weer terug is van z’n hamstringkwetsuur, blijft een dag na de wedstrijd nog even de vraag.

,,Allereerst is het mooi om te horen dat supporters zo over me spreken. Verder is het nu even afwachten wat er precies aan de hand is. Het voelt 24 uur later in ieder geval niet goed aan. Dit kost me jammer genoeg minimaal een paar weken, vrees ik.”

Voordeur
Hoe het verder ook afloopt, aan het einde van dit seizoen trekt Ait Afkir (24) de deur op Ter Specke achter zich dicht. De kiem voor dat besluit werd in de eerste seizoenshelft al gelegd. ,,Ik kreeg niet het vertrouwen. In de winterstop kreeg ik te horen dat er voor volgend seizoen geen plaatsje meer voor me is.”

,,Ik ben toen ook daadwerkelijk kortstondig afgereisd naar Noorwegen en in principe kon ik er ook terecht.”

,,Dat was natuurlijk een enorme teleurstelling, maar ik heb me er niet door van slag laten brengen. Ik ben nu eenmaal niet zo’n prater, ik laat liever mijn voeten spreken. Zo zit ik in elkaar. Dat bericht zorgde er wel voor dat ik vanaf dat moment vrij in mijn hoofd was.”

,,Dat leverde me na de winterstop wel een plekje in de basis op, daarna begon het te lopen. Helaas lig ik er nu even uit. Met een vertrek heb ik me inmiddels verzoend, maar ik wil hier wel zo goed mogelijk afsluiten. Weggaan door de voordeur dus”, klinkt het stellig.

De carrière van Ait Afkir is even grillig als het huidige weer. Via de jeugd van DWS en AFC belandde de geboren en getogen Amsterdammer via de beloftenteams van Almere City en NEC bij het Finse Atlantis. Dat avontuur werd gevolgd door een al even kortstondig verblijf bij het Slowaakse Inter Bratislava.

Uiteindelijk werd Ter Specke in februari 2018 zijn thuishaven. ,,Eenmaal bij FC Lisse had ik wel even nodig om weer op niveau te komen na zeven maanden van -bijna- stilstand. Ik speelde weinig en mede daardoor is het bij FC Lisse niet geworden wat ik me er vooraf van had voorgesteld.”

Ervaringen
Een kans om zich te bewijzen zat er voor de aanvaller dus niet echt in. Ait Afkir wijt dat vooral aan de bijna wekelijkse -noodgedwongen- mutaties die vooral werden ingegeven door de talloze blessures waarmee de FC Lisse-selectie had af te rekenen. Toen enkele maanden geleden eenmaal duidelijk was dat het voor hem bij FC Lisse aan het einde van het lopende seizoen einde oefening zou zijn, trachtte Ait Afkir kort na de winterstop een profcontract in Noorwegen te bemachtigen.

,,Eigenlijk had ik op dat moment nog een derde Noordwijk-speler willen uitspelen om daarna zelf af te kunnen ronden.”

,,Ik ben toen ook daadwerkelijk kortstondig afgereisd naar Noorwegen en in principe kon ik er ook terecht. Omdat zowel het niveau als de financiën niet goed genoeg waren, heb ik er alsnog van afgezien. Je laat hier ook wel iets achter. Dat besef komt mede door de eerder opgedane ervaringen. Bovendien hoef ik niet zo nodig naar het buitenland. Een mooie club in de Tweede of Derde Divisie voor het volgende seizoen zou ook kunnen”, zet Ait Afkir zichzelf in de etalage.

Vertrouwen
Van de negen nog te spelen competitieduels hoopt de Amsterdammer er in ieder geval nog zoveel mogelijk mee te pikken. Dat zou hem, met het oog op zijn voetbaltoekomst, goed van pas komen. ,,Die blessure is voor mij en de club gewoon een lelijke streep door de rekening. Uiteraard zal ik de komende maanden alles voor FC Lisse geven. Dat heb ik ook in de periode dat het mij sportief minder verging ook gedaan. Daar zal het dus niet aan liggen.”

Ait Afkir, die zich zelf omschrijft als een speler van de dribbel, snelheid en actie, legt daarbij graag een stukje bluf in zijn spel. Zijn actie van afgelopen zaterdag was dan ook typerend voor de voetballer Ait Afkir. ,,Eigenlijk had ik op dat moment nog een derde Noordwijk-speler willen uitspelen om daarna zelf af te kunnen ronden.”

,,Ik leg nu eenmaal graag risico’s in mijn spel. Oussama stond er ook goed voor, dus leverde ik de bal bij hem in. De basis in het voetbal blijft voor mij dat je altijd van je eigen kwaliteiten moet uitgaan en dat lukt het beste als je het vertrouwen van zowel de trainer als je medespelers krijgt. Ik ben gelukkig nog jong genoeg om dat in de toekomst, waar dan ook, te laten zien.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Kwartet aan spelers blijft bij Ter Leede, Dam en Tuur vertrekken’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)