Ter Leede stond heel even op pole-position. Had de titel voor het ruiken. Tot de ploeg uit Sassenheim gelijkspeelde tegen Spijkenisse en het concurrent RKAV Volendam op hetzelfde puntentotaal zag komen. In aanloop van Ter Leede – Jodan Boys afgelopen zaterdag stonden de Sassenheimers in de jachtmodus. Hopende op een struikelpartij van de Volendammers. Het Volendamse foutje kwam er. Capelle deed z’n sportieve plicht in het vissersdorp en won met 0-1. En Ter Leede? Dat moest in eigen huis afrekenen met Jodan Boys. Maar hoe?

Beide teams speelden zaterdag vanuit een 1:4:3:3 formatie met verschillende accenten. De ploeg uit Sassenheim speelde met een zeer diepe aanvallende middenvelder in Ian van Otterlo. Hij zou bepalend blijken deze wedstrijd in het aanvalsspel van de Sassenheimers. Jodan Boys, winnaar van de tweede periode, speelde met een controleur en dus de punt naar achteren op het middenveld.

Opbouw
In de opbouw van achteruit was er een duidelijk taakverdeling tussen de centrale verdedigers. Aanvoerder Rob Zandbergen verzorgde de opbouw, Ben van der Lans bewaakte de restverdediging. Zandbergen probeerde, gedurende de gehele wedstrijd, opvallend vaak zelf het middenveld in te dribbelen. Jodan Boys reageerde hier nauwelijks op: de manier van druk zetten werd niet aangepast. Alleen zodra Ter Leede over de middellijn kwam, begon de machine te haperen.

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels