Alle bezoekers van de penaltyserie bij FC Lisse – Hoek zullen bij aankomst worden gefouilleerd. Dat heeft de thuisclub maandag gemeld. ,,Ik denk dat we een stevig signaal moeten afgeven. Allemaal leuk en aardig dat je komt, maar je moet je wel kunnen gedragen. Anders kom je er niet in”, laat voorzitter Leon Annokkee weten.

Eerder maandag liet de voorzitter van de supportersvereniging van Hoek, Jan Mieras, weten dat er geen fans vanuit Zeeland naar Ter Specke zullen komen. Vanwege onder meer uitlatingen op social media voelen de Zeeuwen zich niet welkom in Lisse.

Weerstand
Annokkee beaamt dat het sentiment tegen Hoek negatief is geworden na de penaltysoap, ook al werd de hoofdklasser in het gelijk gesteld door de rechter. ,,En dat is niet alleen vanuit Lisse. Vanuit alle hoeken en gaten kwam dat”, oordeelt de preses.

,,Ik denk dat Hoek er goed aan heeft gedaan om hun fans aan te bieden daar in de kantine te gaan kijken. Wij zullen vanaf hier alles faciliteren, zodat ze het zo goed mogelijk kunnen volgen. Zo moeten we elkaar een beetje helpen.”

,,Ik ben blij als het woensdagavond 21.10 uur is.”

Misschien is het thuisblijven van de Hoek-supporters wel het beste voor beide partijen. ,,Je wilt sensatiezoekers die denken: ‘leuk, zo’n penaltyserie’, het liefste mijden”, is Annokkee eerlijk. ,,Dat zij lekker op TV gaan kijken. Neutrale toeschouwers willen deze reeks zien, dat snap ik.”

,,Maar kom dan alleen als je jezelf kan gedragen. Als je denkt dat je een hoop stampij moet gaan maken, blijf dan lekker thuis. Dat geldt ook voor de Lisse-mensen. Emotie is prima, maar wel op een normale manier.”

Al met al zijn het bizarre weken geweest voor de tweededivisionist, vindt de Lissese voorzitter. ,,Ik ben blij als het woensdagavond 21.10 uur is. Het is allemaal enerverend. Dat is een goede samenvatting.”

Foto: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)