Alle bezoekers van de penaltyserie bij FC Lisse – Hoek zullen bij aankomst worden gefouilleerd. Dat heeft de thuisclub maandag gemeld. ,,Ik denk dat we een stevig signaal moeten afgeven. Allemaal leuk en aardig dat je komt, maar je moet je wel kunnen gedragen. Anders kom je er niet in”, laat voorzitter Leon Annokkee weten.

Eerder maandag liet de voorzitter van de supportersvereniging van Hoek, Jan Mieras, weten dat er geen fans vanuit Zeeland naar Ter Specke zullen komen. Vanwege onder meer uitlatingen op social media voelen de Zeeuwen zich niet welkom in Lisse.

Weerstand
Annokkee beaamt dat het sentiment tegen Hoek negatief is geworden na de penaltysoap, ook al werd de hoofdklasser in het gelijk gesteld door de rechter. ,,En dat is niet alleen vanuit Lisse. Vanuit alle hoeken en gaten kwam dat”, oordeelt de preses.

,,Ik denk dat Hoek er goed aan heeft gedaan om hun fans aan te bieden daar in de kantine te gaan kijken. Wij zullen vanaf hier alles faciliteren, zodat ze het zo goed mogelijk kunnen volgen. Zo moeten we elkaar een beetje helpen.”

,,Ik ben blij als het woensdagavond 21.10 uur is.”

Misschien is het thuisblijven van de Hoek-supporters wel het beste voor beide partijen. ,,Je wilt sensatiezoekers die denken: ‘leuk, zo’n penaltyserie’, het liefste mijden”, is Annokkee eerlijk. ,,Dat zij lekker op TV gaan kijken. Neutrale toeschouwers willen deze reeks zien, dat snap ik.”

,,Maar kom dan alleen als je jezelf kan gedragen. Als je denkt dat je een hoop stampij moet gaan maken, blijf dan lekker thuis. Dat geldt ook voor de Lisse-mensen. Emotie is prima, maar wel op een normale manier.”

Al met al zijn het bizarre weken geweest voor de tweededivisionist, vindt de Lissese voorzitter. ,,Ik ben blij als het woensdagavond 21.10 uur is. Het is allemaal enerverend. Dat is een goede samenvatting.”

Foto: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude