Kagia-trainer Anton Wijsman zag zijn ploeg onnodig gelijkspelen tegen CVC Reeuwijk (1-1). ,,Het is onze eigen schuld dat we maar één puntje hebben gepakt. We creëerden genoeg kansen, maar maakten ze niet af.’’ Via Niels Ganzevles kwam Kagia op voorsprong, maar vlak voor het eindsignaal maakten de bezoekers de gelijkmaker.

,,We hebben onszelf niet beloond’’, gaat de oefenmeester verder. ,,Na de 1-0 kregen wij drie honderd procent kansen. Als wij die benutten, dan kunnen we uitlopen en winnen we de wedstrijd gewoon. Jammer genoeg liep het niet zo en kregen we er in de 87e minuut eentje om de oren. Dat maakt het allemaal erg zuur. We hadden gewoon met drie punten van het veld af kunnen gaan.’’

Trekker overhalen

In de blessuretijd kon de ploeg uit Lisserbroek de trekker overhalen om alsnog drie punten te pakken, maar ook die mogelijkheid werd om zeep geholpen. ,,Het was echt een hele grote kans. Die bal moest er gewoon in. De spelers waren erg teleurgesteld.”

Op voorhand wist Kagia dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. CVC Reeuwijk won vorige week namelijk met 4-1 van SEV. Wijsman: ,,SEV is de beste ploeg tot nu toe. Wij zagen de overwinning van Reeuwijk als een waarschuwing. Het is geen slechte ploeg. Op bepaalde plekken hebben zij echt cruciale spelers lopen. Er staat een hele goede keeper op doel en ook lopen er twee aardige vleugelspitsen rond.’’

Stapjes

Kagia staat op dit moment met twaalf punten uit negen wedstrijden achtste op de ranglijst in 3A. Wijsman ziet zijn ploeg met stapjes vooruitgaan. ,,Het is, zoals vaker gezegd, een heel jong team. Ik zie dat we wat volwassener worden, maar er zijn wel puntjes waar we echt aan moeten werken. Vaak hebben we nog dat we na een doelpunt er gelijk eentje tegen krijgen. Ook moeten we na een goal niet te ver terugzakken. Daar moeten we op blijven oefenen en dan komt het langzamerhand wel op de rit. Daar ben ik van overtuigd.’’

Tekst: Danny van den Bosch