Noordwijk diende zich afgelopen zaterdag als kampioenskandidaat nummer één in de Derde Divisie aan. Daar waar de rood-witten èn concurrent Quick Boys in hun thuiswedstrijd na de thee allebei tegen een achterstand van twee doelpunten aankeken, boog de koploper tegen DOVO die nadelige marge om door alsnog met 4-3 te zegevieren. Quick Boys bleef tegen VVOG echter steken in goede bedoelingen en incasseerde een 0-2 nederlaag. De ultieme kampioenstest ging de ploeg van Kees Zethof dus duidelijk beter af dan hun naaste concurrent.

Noordwijk’s architect Thomas Reynaers (26) blikt dan ook meer dan tevreden terug op het feit dat zijn team de 1-3 achterstand omboog in een 4-3 zege. De kleine middenvelder met de fluwelen pass in het linkerbeen was, zoals overigens al het gehele seizoen van toepassing is, ook dit keer nadrukkelijk aanwezig.

Zaterdagmiddag stond Reynaers tot driemaal toe aan de basis van een rood-witte treffer. Naast negen doelpunten is de middenvelder op Sportpark Duinwetering de absolute ‘Koning van de assists’. Door dit resultaat mag de koploper, die aanstaande zaterdag bij Hoek op bezoek gaat, bij een nieuwe driepunter de kampioenschaal opnieuw omhoog houden. Na afloop van de comeback tegen de Veenendalers licht Reynaers graag toe wat Noordwijk dit seizoen zo sterk maakt. Wat volgt is een monoloog van een echt voetbaldier.

,,Laatst tegen Quick Boys maakten we echt de verkeerde keuzes, maar ook daar leer je van en dat neem je dan mee naar het volgende duel.”

,,Bij Noordwijk is het altijd voor elkaar en met elkaar. Wij willen, bij wijze van spreken, voor elkaar sterven op het veld. Tijdens de wedstrijd zijn we als team niet met de tussenstand of de uitslag bezig. Puur met de wedstrijd en met het spel zelf. Daar focussen we ons op. De basis is echter het tactische, technische en fysieke aspect. Daarmee zit het met deze groep wel goed.

Leren
,,Soms spelen er andere zaken tijdens een wedstrijd. Dan is er iets anders nodig om de winst alsnog naar je toe te trekken: strijd. Als iedereen meedoet, lukt dat ook vaak. We hebben dat dit jaar ook vaak genoeg laten zien. De meer ervaren jongens nemen daarin dan het voortouw en als de rest dat oppikt, is dat prachtig om te zien. Zoiets is wel een leerproces en soms gaat het ook weleens fout. Laatst tegen Quick Boys maakten we echt de verkeerde keuzes, maar ook daar leer je van en dat neem je dan mee naar het volgende duel. Net zoals dat geldt voor wat er verkeerd ging tegen DOVO. Continu leren en verbeteren dus.”

,,Soms lukt het niet, dat is ons ook overkomen, maar dan kun je toch met een tevreden gevoel terugkijken als er echt alles aan gedaan is”, vervolgt Reynaers. ,,Dan zie je het ook niet altijd in de uitslag terug. Je kunt niet altijd alles naar je hand zetten tijdens een seizoen. Je hebt gaandeweg het jaar sowieso te maken met pieken en dalen.”

,,Daar komt nog bij dat in de eindfase van het seizoen de vermoeidheid ook een rol gaat spelen. Je bent al zolang bezig. Tel daar de toenemende druk van de buitenwacht ook nog maar bij op. Ook dat laatste speelt mee. Dan moet je het wel kunnen opbrengen om steeds voor elkaar door het vuur gaan. Dat is niet zo’n probleem als het allemaal lekker loopt, maar als het echter tegenzit moet er een schepje bovenop. Dat kunnen we en dat is daarmee onze kracht. Als je dat als team beheerst ben je een goede ploeg.”

,,We zijn een echte vriendenploeg. Op het veld en daarbuiten.”

,,Zaterdag zijn we in de rust rustig gebleven ondanks de 1-2 achterstand. Onze eerste helft was gewoon goed, met een aantal fantastische combinaties. De 1-3 was opnieuw een tikkie. We hadden toen even tijd nodig, maar we hebben niet verzaakt. Het resultaat is inmiddels bekend. We zijn een echte vriendenploeg. Op het veld en daarbuiten, maar op de training zijn we altijd scherp. Dan vliegen de vonken er echt vanaf en vertellen we elkaar ook flink de waarheid. Dan gaat het er hard aan toe. Gelukkig kan de groep dat ook hebben.”

Hoek-uit
Met nog twee duels te gaan en een voorsprong van vijf punten op Quick Boys heeft Noordwijk de titel op het oprapen. Dat laatste beseft Reynaers eveneens, al relativeert de kilometervreter een naderend kampioensfeestje. ,,Zaterdag heb ik na afloop tegen de jongens gezegd dat we in het weekend vooral moeten genieten van dit resultaat. Vanaf maandag is het op naar Hoek. Daar gaan we, zoals altijd naartoe om te domineren en te winnen. Zeker in deze beslissende fase van de competitie is dat niet zo vanzelfsprekend. Als we het in de geest van dit seizoen aanpakken moet het echter goed komen.”

Archieffoto: Orange Pictures

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,Moet mijn verontschuldigingen aanbieden aan Emiel Wendt”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels