We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekeinde gaat het dan echt gebeuren; de Topklasse gaat weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met de vier trainers die gaan proberen zich te plaatsten voor de Tweede Divisie. In aflevering drie is het de beurt aan Arjan van der Laan (FC Lisse).

Arjan, wat verwacht je van je eigen ploeg?

,,Het is zaak dat we snel laten zien dat we echt in de Topklasse thuishoren en mee gaan doen om die top zeven. Bijna alle ploegen zullen die doelstelling hebben. De voorbereiding is wisselend verlopen. Ik heb soms hele goede dingen gezien en soms zijn we nog te naïef. Het niveau schommelt nog. We creëren genoeg kansen, maar falen nog te vaak in de afwerking. Ik kan wel zeggen dat we er conditioneel heel goed op staan.”

Heeft dat ook te maken met de verandering van speelstijl?

,,Dat zeker. De ploeg moet nog schakelen. We gaan dit seizoen proberen van achteruit te voetballen. Er ligt een prachtig veld op Ter Specke, veel beter dan voorgaande seizoenen waardoor de ploeg ook vaak werd gedwongen om de lange bal te hanteren. Dan wordt het meer geluksvoetbal. Dat wil ik veranderen.”

Kan jij eens inschatten hoeveel punten je nodig gaat hebben voor die top zeven? 

,,Als je kijkt naar vorig seizoen had Rijnsburgse Boys er 46 en die werden daarmee zevende. Eerdere seizoenen lag die grens ook zo rond dat aantal. Dat zou ook dit seizoen wel eens genoeg kunnen zijn. Dat is leuk om vooraf mee te rekenen.”

Lisse wisselde vorig seizoen goede wedstrijden af met hele slechte wedstrijden. Dat weet jij denk ik ook?

,,Klopt. Die wisselende curve moeten we zien te doorbreken. Kijk je kan niet dertig duels goed spelen en winnen, maar de ploeg moet energievol spelen en je moet je hele ziel en zaligheid erin willen gooien. Daar begint het mee. Wat ik heb gezien wil de ploeg dat ook.”

Wie wordt er kampioen?

,,Op voorhand zeg ik dat Spakenburg en Kozakken Boys de favorieten zijn. Maar meestal kun je pas een goed oordeel vellen na een paar duels. Het is in het begin vaak natte vinger werk. Vaak zie je dat na een paar weken alle voorspellingen de prullenbak in kunnen.”

Wie moeten oppassen voor degradatie?

,,Dat is moeilijk ook omdat er maar een degradatieplek is. Ik heb Dick Schreuder horen zeggen dat zowel RVVH als DVS ’33 lastige ploegen zijn. Op voorhand zou je zeggen dat de nieuwkomers het lastig gaan krijgen.”

Je begint gelijk met een kraker. Heb je een fitte selectie voor IJsselmeervogels?

,,Alleen Mo Messaoud is nog niet helemaal fit. Dat duurt nog wel een paar weken. Roel de Goede heeft nog een schorsing staan van vorig seizoen. Verder is iedereen fit. Ik denk dat we na zaterdag wel redelijk kunnen zeggen waar we staan. Het is gelijk een mooi affiche om te zien hoe de verhoudingen liggen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)