width=

Tomas Arroyo was absoluut niet de enige nieuwkomer in de selectie van VVSB deze zomer. Samen met nog tien anderen, inclusief de trainer, vond hij in Noordwijkerhout een nieuw onderkomen. Maar de gewenningsperiode van de Voorhouter duurde betrekkelijk kort. Dat bewees hij andermaal afgelopen zondag tegen AFC, waar hij zich makkelijk staande hield.

De 22-jarige voetballer heeft zich dus supersnel in het eerste elftal gespeeld van VVSB. Door zijn goede spel veroverde hij vanaf de bekerwedstrijd tegen Telstar een vaste basisplaats. Dat ging ten koste van Peet van der Slot, die toen een rode kaart opliep. Arroyo stond tegen de IJmuidenaren nog in het veld voor de geschorste Jordy Zwart.

In z’n korte tijd bij VVSB heeft de ex-voetballer van Ter Leede het voor elkaar gekregen om een steunpilaar en echte Noordwijkerhouter (Van der Slot, red.) uit de basis te verdrijven. Arroyo weet dat zoiets niet vanzelf komt en het een vanzelfsprekendheid blijft.

Wegwijs
,,Iedereen bij VVSB moet hard knokken voor zijn plaats, ik ben niet de enige”, klinkt het zelfkritisch uit de mond van de verdediger. ,,Als je het over een knokker hebt is het Peet wel, mijn ‘concurrent’. Elke week moet ik er staan en dat houdt me scherp. VVSB is fijn voor mij. Het is toch anders als je een gehaalde speler bent in plaats van een jongen van de club.”

De twintiger werd in zijn beginmaanden bij VVSB snel wegwijs gemaakt door de gevestigde orde. Het gaf hem een relaxed gevoel en een basis waarop hij kon bouwen, zich kon richten op z’n eigen spel in plaats van andere randzaken.

,,Ik zag het gelijk zitten. Ik wist dat ik de kans zou krijgen bij VVSB.”

,,Dit is het niveau waarop ik graag wilde spelen. Het tempo ligt logischerwijs een stuk hoger dan in de Hoofdklasse, bij Ter Leede. Dat bevalt me heel goed, vanaf de eerste training. Nu moet ik doorpakken en er alles voor over hebben om dit vast te houden.”

In de winter van 2016 bracht hij z’n oude club in Sassenheim op de hoogte van zijn vertrekwens. Daar waar Ter Leede destijds een stapje terug moest doen qua financiën, daar wilde de Voorhouter een stapje hogerop. De clubs stonden in de rij: FC Rijnvogels, FC Lisse, Rijnsburgse Boys en dus VVSB. De Tweede Divisie lonkte voor de voetballer.

,,Ik zag het gelijk zitten. Ik wist dat ik de kans zou krijgen bij VVSB. Ik heb hem met beide handen aangegrepen. Vanwege het hoge niveau van de selectie weet je dat je er gelijk moet staan. Ik weet wat ik kan en ben ook niet bang om risico te nemen in mijn spel. Voorlopig heeft het allemaal goed uitgepakt.”

De nul
Tegen AFC hield de verdediger de nul samen met z’n collega centraal in de verdediging, Zwart. En dat is prettig voor een ploeg en verdediger die er in de eerste acht duels al dertien om de oren kregen.

,,Ik heb wat mezelf betreft lekker gevoetbald tegen AFC. Dat we dan ook nog de drie punten binnenhalen is mooi. Dat was ook wel nodig na een aantal gelijke spelen. We hebben nu weer wat meer lucht en kunnen naar boven te kijken op de ranglijst. We hadden vooraf afgesproken om er vol voor te gaan. Het leek veel op vechtvoetbal hier in Amsterdam, maar dat heeft wel drie punten opgeleverd. En daar ging het om.”

Lees ook: ‘Arroyo: Ter Leede is ontzettend belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling’

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)