Het is voor geen enkele speler fijn om elke keer maar weer hetzelfde riedeltje te moeten vertellen aan de pers. Weer verloren, redelijke helft gespeeld, maar met nul punten naar huis. Toch klinkt Foreholte-spits Toni Arroyo nog relatief vrolijk en strijdvaardig. Hij ging wel met z’n ploeg onderuit tegen DOSR met duidelijke cijfers: 3-1.

En dat betekent ranglijst-technisch dat de zaken er minder fraai uit komen te zien voor de Voorhouters. De ploeg van Marcel IJzendoorn won alleen op de openingsdag van de Tweede Klasse. Daarna volgenden er tien wedstrijden waarin er niet gewonnen werd.

,,En dat is ruk”, begint de spits ferm en duidelijk. ,,We wilden zo graag met een overwinning de winterstop in gaan. Maar het zat er uiteindelijk niet in. Als je dan ziet dat de concurrentie, behalve Alphen, ook gewonnen heeft, word je stemming er niet beter op.  We wilden het niet zeggen, maar het begint langzaam een moeilijke situatie te worden. Maar wij degraderen naar de Derde Klasse? Dat kan echt niet.”

,,Hoewel wij de fysieke duels ook niet schroomden, was bijna elke tweede bal voor hun.”

Nadat Foreholte in 2013 kampioen werd van de Derde Klasse, voetbalde het elftal zich naar een stabiel tweedeklasseniveau. Waar het dit jaar fout gaat is moeilijk te benoemen vindt Arroyo, maar ook tegen DOSR zat het er weer niet in voor de Voorhouters. Terwijl de bezoekers nog aardig begonnen in Roelofarendsveen.

,,De eerste helft werd een 45 minuten van de gemiste kansen. We hadden zelf gewoon op 0-1 voor moeten komen. Via Chris Guijt of een kans van mij. Het tegenovergestelde gebeurde. Uit een vrije trap kop ik de bal op mijn tegenstander en verdwijnt ‘ie in de goal.”

,,In de rust hebben we gezegd: ‘oké, dit is even kloten, maar de combinaties zijn goed.’ Als we ons niveau in de tweede helft weer zouden halen en snel de 1-1 zouden maken, dan had ik het nog wel goed zien komen. Maar dat pakte aardig anders uit.”

Fysiek
Op het gladde grasveld in Roelofarendsveen kon de thuisploeg het beste overweg met de elementen. DOSR kon gesteund door de 1-0 tussenstand opportunistischer gaan voetballen en bleek ook fysiek Foreholte de baas. ,,Het veld lag er in het begin goed bij, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging de toplaag er toch wat vanaf. Hoewel wij de fysieke duels ook niet schroomden, was bijna elke tweede bal voor hun. Het was gewoon minder van onze kant.”

,,We gaan op 11 januari met elkaar op trainingskamp naar Lloret de Mar. Misschien zeggen we aan het einde van het seizoen wel dat daar de ommekeer is begonnen.”

Zo’n anderhalve week geleden liet linksback Lukas Wiering nog openlijk blijken dat hij de instelling van sommige spelers laakt. Zo zouden sommige Foreholters niet alles willen geven voor het spelen in het eerste. Arroyo kan zich daar niet echt in vinden. ,,Het ligt dit seizoen niet aan de inzet. Dat zegt Marcel (trainer IJzendoorn red.) ook. We gaan echt wel voor elkaar door het vuur. Alleen denk ik wel dat er bij tegenslag er iets in onze ploeg kruipt van: ‘het zal toch niet weer zo’n dag zijn.'”

Matig jaar
Met de nieuwe nederlaag op zak is 2017 voor Foreholte uitgelopen op een sof. Vorig jaar bleek de tweede seizoenshelft de minste aan de Voorhoutse kant, nu is het voor de tweedeklasser juist te hopen dat de tweede helft van de competitie er eentje wordt van een comeback op de ranglijst.

,,We gaan binnenkort wel even met de groep bij elkaar zitten, wat we precies moeten gaan doen om het om te keren. De winterstop is een goed moment om de koppen even leeg te maken. We gaan op 11 januari met elkaar op trainingskamp naar Lloret de Mar. Misschien zeggen we aan het einde van het seizoen wel dat daar de ommekeer is begonnen.”

,,Zullen we in ieder geval dan afspreken dat jij mij nu pas echt belt als we gewonnen hebben en ik een goal heb gemaakt? Dan spreek ik je over anderhalve maand weer.”

Lees ook: ‘Valken’68 wint, maar heeft huiswerk voor de kerstvakantie’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)