,,We kregen wel weer drie tegengoals te verwerken, maar scoorden zelf vier keer. Zolang je er maar eentje meer dan de tegenstander maakt. Beetje Cruijffiaans hè?” Toni Arroyo kon er zelf om lachen. De goedgemutste aanvaller trof zelf ook twee keer het doel en zag zijn Foreholte bij KDO met 3-4 winnen. Gelukkig maar, vond Arroyo, die zag dat z’n ploeg de twee weken daarvoor door het ijs zakte.

Zowel tegen Teylingen (0-4) als tegen Altior (1-4) bleek de laatste linie van de Voorhouters zo lek als een mandje. Ook in De Kwakel ging het niet ‘van een leien dakje’. De Voorhouters kwamen tot drie maal toe op achterstand, maar wisten in de slotfase het duel toch nog om te keren.

,,We begonnen niet goed”, erkende Arroyo. ,,Terwijl we met elkaar hadden afgesproken om zo lang mogelijk niet naar de tegenstander te kijken, maar uit te gaan van ons eigen plan. Na de 1-1 van mij, die overigens uit de lucht kwam vallen hoor, zijn we wel beter gaan voetballen. De tweede helft was van ons.”

,,Misschien dachten we op dat moment echt iets te makkelijk dat we wel bovenin mee konden draaien.”

De tweede goal van de Voorhouters, die weer van de schoen van Arroyo kwam, zette de toon voor de jacht op een overwinning in de tweede helft. ,,Dat was een penalty trouwens. Meestal neemt Sten Admiraal die, maar hij zei dat ik ‘m mocht nemen. Ik keek om mij heen en zag dat andere spelers het ook goed vonden dat ik achter de bal zou gaan staan. Ik zat lekker in de wedstrijd, dus had er wel zin in. Ik schoot ‘m via de binnenkant van de paal binnen, net aan dus.”

Goede start
De 3-2 van KDO leek alsnog de derde nederlaag op rij in te luiden, maar twee rode kaarten bij de thuisploeg veranderde de wedstrijd op slag. ,,KDO kreeg twee keer op een rij een tweede gele kaart. En eigenlijk allebei wel terecht. Het was een beetje stom van die ploeg zelf. Dat maakte het voor ons makkelijker voetballen met mij en Sam Lemmers voorin. We hebben zoveel mogelijk voorzetten willen geven en dat is goed afgelopen.”

Lemmers maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Invaller Jelle Geerlings schoot in de blessuretijd van afstand de 3-4 binnen. Door de overwinning blijven de Voorhouters na de twee nederlagen toch bovenin meedraaien.

,,We mogen eerst nog even nagenieten KDO. Donderdag gaat de focus weer op TAC’90.”

,,We hadden een goede start met dertien punten uit vijf wedstrijden. Misschien dachten we op dat moment echt iets te makkelijk dat we wel bovenin mee konden draaien. Hoewel we dat nog steeds doen, beseffen we wel dat er in deze klasse ploegen tussen zitten die beter zijn.”

Focus
Één van de ploegen is TAC’90. De eerstvolgende tegenstander van de ploeg van Frank Bloemheuvel. ,,Die hebben altijd een sterke selectie. Ik weet dat ze nu twee gevaarlijke en snelle buitenspelers hebben met een individuele actie in de benen. Maar goed, we mogen eerst nog even nagenieten KDO. Donderdag gaat de focus weer op TAC’90.

Archieffoto: Jeannette Kloet