De half-Arubaanse linksback van FC Lisse, Leroy Oehlers, was er thuis op Ter Specke niet bij. Een knotsgekke wedstrijd waarin FC Lisse van Hoek had móeten verliezen, maar waarin het op gelukkig wijze juist won. Drie goals voor, twee tegen. Zaterdag wacht voor de ploeg uit Zeeland in eigen huis de revanche, en voor Lisse een laatste handvat in de strijd om de tweede periode.

Want als Lisse daarin nog wat wil, dan zal het 200 kilometer van huis moeten winnen. De achterstand op de koploper in de tweede periode bedraagt drie punten. De nummer één in die tussentijdse poule: DVS’33. Die ploeg krijgt Noordwijk op bezoek, de nummer één van de Derde Divisie.

,,Voor ons is dit een soort ‘zespuntenwedstrijd'”, steekt Oehlers van wal. ,,Als we deze pot verliezen, dan kunnen we die tweede periode vergeten. Daarom kijken we als selectie er ook echt naar uit. Als wij in goede doen zijn, kunnen we ook best van Hoek winnen.”

,,Dankzij die ervaringen heb ik stapjes gezet als mens en als voetballer.”

Het vreemde aan het huidige Lisse is de wisselvalligheid die de ploeg kenmerkt. Waar het in de openingsronde van de Derde Divisie nog met 1-0 verloor van VVOG, werd die ploeg afgelopen zaterdag op een 4-0 nederlaag getrakteerd. En met goed voetbal. ,,Dat is inherent aan alle wisselingen in ons elftal. We hebben nog niet zo heel vaak met elf dezelfde jongens gespeeld vanwege blessures. We hebben een jonge groep, met weinig ervaring. Dat is in sommige wedstrijden wel een probleem.”

Met z’n 26 jaar is de linksback daarom één van de oudere spelers in het veld. Is hij dan iemand die de poppetjes neer moet zetten voor de Lissenaren? ,,Ja en nee. Het ligt er een beetje aan wie ik voor mij heb staan op de linkerflank. Tegen VVOG stond Luca Tarani daar. Een ontzettend talentvolle voetballer, maar die ik af en toe nog wel moet coachen in positionering.”

Aruba
Qua ervaring kan de twintiger buigen op seizoenen in het amateurvoetbal bij Hercules en Huizen, maar absorbeerde hij als speler en mens misschien nog wel meer indrukken tijdens z’n avonturen met Aruba. Vanwege zijn half Arubaanse nationaliteit speelt hij interlands voor het Caribische eiland.

,,Dat zijn schitterende tripjes. De bond regelt alles voor ons. Je komt op zoveel prachtige plaatsen en speelt daar in één team met goede voetballers, profs ook vaak; Gregor Breinburg van Sparta bijvoorbeeld of Joshua John, die zelfs nog in het buitenland heeft gevoetbald. Dankzij die ervaringen heb ik stapjes gezet als mens en als voetballer.”

,,Het tilt jezelf naar een hoger niveau. Of je dat direct dan weer naar Lisse kan kopiëren, vind ik lastig om te zeggen. A, je speelt met hele andere spelers. B, ook met een hele andere tactiek. Maar slechter word je er niet van.”

,,Wat mij betreft speel ik volgend seizoen ook voor FC Lisse…”

Als het gesprek terugkomt op Lisse duikt Oehlers nog één keer de toekomst in om te babbelen over de wedstrijd van aankomende zaterdag. ,,Het vorige duel tegen Hoek was ik er dus niet bij, omdat ik toen een interland speelde. Maar zo’n wedstrijd van een half jaar geleden zegt me niks. Ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag zegt niks over aankomende zaterdag.”

,,Kijk, zo’n 4-0 overwinning neem je mee in je trainingen. Je traint net even wat lekkerder en met wat meer vertrouwen als je de zaterdag daarvoor ruim gewonnen hebt. Maar verder is Hoek een hele andere ploeg dan VVOG, met een hele andere speelstijl. Als we zaterdag overigens naar Zeeland gaan, spelen we eerst de wedstrijd, maar blijven we daarna daar overnachten. Dat heeft de sponsor geregeld en hebben we een avondje uit met elkaar als spelers. Dat vind ik fantastisch aan deze club. Wat mij betreft speel ik volgend seizoen ook voor FC Lisse…”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Het is steeds ‘net niet’ voor Verlaan’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)