Foto: Dirk van de Reep

"banner

Assendelft zal komende zondag (1 juli, red.) niet aantreden tegen Hillegom. Dat laat de secretaris van de club weten. De ploeg uit Noord-Holland is niet in staat om aan de aftrap te verschijnen en hoopt nog steeds dat de wedstrijd wordt uitgesteld. 

,,Het is uitgesloten dat wij op 1 juli spelen”, begint de secretaris van de club aan de telefoon. ,,Zowel het bestuur als de selectie is emotioneel niet in staat om de wedstrijd tegen Hillegom aan te vangen. We zijn er op dit moment met ons hoofd niet bij. Daarnaast is de selectie er niet op voorbereid.”

De club bracht afgelopen zondag een bezoek aan Hillegom tijdens de wedstrijd Hillegom – Spartanen (2-0) om de thuisploeg op de hoogte te stellen van de treurige gebeurtenissen. Volgens de secretaris wilde de Hillegommers op dat moment meewerken aan het verzetten van de wedstrijd, maar is dat niet gebeurd.

Degradatie
,,De wedstrijd op donderdag 28 juni spelen was voor ons geen optie. Wij vinden 1 juli nog steeds te vroeg. Op dit moment zijn wij in overleg met de KNVB en Hillegom. De bond wil dat beide clubs het eerst onderling oplossen. Dat lukt op dit moment niet. Hillegom wil niet wijken op dit moment en de KNVB laat het dan zoals het is.”

,,We weten niet precies wat de consequenties zullen zijn, maar als dat degradatie is, dan is dat maar zo. Het is niet zo dat wij ons terugtrekken uit de nacompetitie. Wij gaan er niet vanuit dat we komende zondag spelen. We hopen dat de KNVB of Hillegom daarvoor een akkoord geeft.  Wij willen heel graag de finale spelen, maar niet op 1 juli.”

Lees hier het artikel van afgelopen zaterdagochtend waarin Hillegom tekst en uitleg geeft over de situatie. 

Foto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Di. 13 nov.
Districtsbeker
FC Rijnvogels8-0Charlois (zon.)
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-3Rijnsburgse Boys
Quick Boys3-4Westlandia
Za. 17 nov.
ASWH3-3Noordwijk
Harkemase Boys1-4Quick Boys
FC Lisse2-0Jong FC Groningen
Ter Leede4-1Capelle
FC Rijnvogels0-2Jodan Boys
RCL2-1Valken '68
Be Fair3-0Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)4-2BSC '68
Kagia5-1vv IJmuiden
Katwijk 0-0Jong Vitesse
Spakenburg1-1Rijnsburgse Boys
VVSB2-0Scheveningen
SJC2-1De Dijk
Zo. 18 nov.
Hillegom2-3LSVV
Foreholte1-4Altior
ONA1-2Teylingen
Van Nispen (zon.)1-2DIOS