Foto: Dirk van de Reep

"banner

Assendelft zal komende zondag (1 juli, red.) niet aantreden tegen Hillegom. Dat laat de secretaris van de club weten. De ploeg uit Noord-Holland is niet in staat om aan de aftrap te verschijnen en hoopt nog steeds dat de wedstrijd wordt uitgesteld. 

,,Het is uitgesloten dat wij op 1 juli spelen”, begint de secretaris van de club aan de telefoon. ,,Zowel het bestuur als de selectie is emotioneel niet in staat om de wedstrijd tegen Hillegom aan te vangen. We zijn er op dit moment met ons hoofd niet bij. Daarnaast is de selectie er niet op voorbereid.”

De club bracht afgelopen zondag een bezoek aan Hillegom tijdens de wedstrijd Hillegom – Spartanen (2-0) om de thuisploeg op de hoogte te stellen van de treurige gebeurtenissen. Volgens de secretaris wilde de Hillegommers op dat moment meewerken aan het verzetten van de wedstrijd, maar is dat niet gebeurd.

Degradatie
,,De wedstrijd op donderdag 28 juni spelen was voor ons geen optie. Wij vinden 1 juli nog steeds te vroeg. Op dit moment zijn wij in overleg met de KNVB en Hillegom. De bond wil dat beide clubs het eerst onderling oplossen. Dat lukt op dit moment niet. Hillegom wil niet wijken op dit moment en de KNVB laat het dan zoals het is.”

,,We weten niet precies wat de consequenties zullen zijn, maar als dat degradatie is, dan is dat maar zo. Het is niet zo dat wij ons terugtrekken uit de nacompetitie. Wij gaan er niet vanuit dat we komende zondag spelen. We hopen dat de KNVB of Hillegom daarvoor een akkoord geeft.  Wij willen heel graag de finale spelen, maar niet op 1 juli.”

Lees hier het artikel van afgelopen zaterdagochtend waarin Hillegom tekst en uitleg geeft over de situatie. 

Foto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels