Er is bij de wedstrijd Quick Boys – VVOG nog geen minuut gespeeld. Tim Bloemendaal glijdt uit en verliest de bal aan aanvaller Rihairo Meulens die oog in oog met keeper Paul van der Helm hoog over schiet. Het is slechts een voorteken van wat komen gaat. „Het is denk ik typerend voor de wedstrijd’’, vond aanvoerder Jeffrey Ket. De Katwijkers speelden rommelig en ongelukkig. Dat kwam ze duur te staan, want de ploeg uit Harderwijk wist uiteindelijk met 0-2 te winnen.

„Het zat er gewoon niet in vandaag, bij niemand niet. We hebben geen seconde recht gehad op de overwinning’’, laat Cem Sahin er geen gras over groeien. Quick Boys speelde vanaf het begin een matige wedstrijd. De thuisploeg had de bal, maar kon daar in de eerste helft amper gevaar uit stichten.

Rommelig
,,Dit was behoorlijk teleurstellend’’, zuchtte Erik Assink aan het begin van zijn verhaal. „Ik had gehoopt dat we hadden geleerd van vorige week, want toen speelden we ook heel timide. Vooraf werd dat ook nog benadrukt in de groep, maar het kwam er totaal niet uit.’’

Dat was zeker het geval, want de Katwijkse ploeg speelde slap, rommelig en gemakzuchtig. Dat kwam in de ogen van Assink vooral doordat er slecht vrijgelopen werd en er niet kort genoeg werd gedekt.

„Maar dat zijn dingen die gebeuren, omdat we zelf slap speelden.’’

„Dat had ook te maken met het niveau van de wedstrijd, want als er dwingend werd vrijgelopen dan konden onze verdedigers de bal ook beter kwijt. Nu stond iedereen stil en werd er uiteindelijk gekozen voor een lange trap. Daarnaast was iedereen op vijf meter aan het dekken. Het fanatisme ontbrak.’’

Het moment van de wedstrijd speelde zich af in de 27ste minuut. Dennis Kaars omspeelde keeper Wouter Polhoud, maar wachtte te lang waardoor de goalie de bal alsnog kon tegenhouden. Nog geen minuut later lag de bal er via Pernelly Biya via een frommelgoal aan de overzijde wel in. Nog een typerend moment van het duel. Even later scoorde Califano Latupeirissa ook nog eens de 0-2 via een vrije trap die deed denken aan de goal van Lasse Schöne tegen Real Madrid.

„Daar pleitte Paul (Van der Helm, red.) zich niet helemaal vrij, want het is een lange keeper, dus dan moet de bal wel heel nauwkeurig zijn om erin te vliegen. Ik vond dat we niet eens een probleem hadden, ondanks ons matige spel. Alsnog stonden we bij rust met 0-2 achter. Maar dat zijn dingen die gebeuren, omdat we zelf slap speelden’’, zocht Assink niet naar excuses.

Verlammend
Na de rust werd er met een aantal wisselingen geprobeerd om alsnog de wedstrijd om te keren. De ongelukkige Marc de Kruijs werd gewisseld voor Mohamad Mahmoed. Jesse van Nieuwkerk werd op linksbuiten gezet, Ket op nummer ‘tien’ en Kaars werd in de spits geposteerd. Quick Boys kreeg wel enkele grote kansen, maar door goed keeperswerk en af en toe een tikkeltje ongeluk, vloog de bal er niet in. Assink stelde na afloop dat de titelstrijd misschien wel voor een stukje verlamming zorgde.

„We hebben afgelopen week Barcelona met 4-0 van Liverpool zien verliezen en Ajax met 2-3 van Tottenham Hotspur.’’

„We zijn al weken in de achtervolging, maar wekelijks liet Noordwijk geen steken vallen. Daarnaast hebben we afgelopen week Barcelona met 4-0 van Liverpool zien verliezen en Ajax met 2-3 van Tottenham Hotspur, terwijl beide ploegen een riante voorsprong hadden. Er kunnen in een wedstrijd bepaalde dingen gebeuren, waardoor een tegenstander opeens weer hoop krijgt. Dat is vandaag bij ons ook gebeurd’’, doelt Assink op de twee tegengoals en het uitblijven van een Katwijkse goal.

Nacompetitie
Met de miraculeuze winst van Noordwijk op DOVO (4-3) en het verlies van de Katwijkers lijkt de titelstrijd tussen beide teams nu definitief voorbij, vindt ook Sahin. „Wij moeten ons nu focussen op de nacompetitie. En vanaf maandag weer de koppen bij elkaar steken, want we hebben nog steeds genoeg om voor te vechten.’’

Quick Boys – VVOG 0-2 (0-2): 28. Biya 0-1, 32. Latuperissa 0-2.

Quick Boys: Van der Helm, Bosman (71. Sahin), Van der Plas (79. Steltenpool), Tesselaar, Ravensbergen, Bloemendaal, Ket, Kaars, De Kruijs (45. Mahmoed), Van Nieuwkerk, Tejan