Als een tevreden man stapte man Erik Assink afgelopen dinsdagavond na afloop van het oefenduel tussen VVSB en Quick Boys uit de kleedkamer. Het 4-4 gelijkspel tegen de tweededivisionist deed hem goed. Ook wat zijn ploeg die avond had laten zien kon hem bekoren. ,,Dit verdienden we zeker. Het begin was niet goed, maar daarna herpakten we ons uitstekend, waarbij we een aantal fraaie goals op het scorebord wisten te zetten”, vond Assink.

De oefenmeester die pas na afloop van het vorige seizoen werd aangesteld als opvolger van de opstapte Gert Aandewiel, werd op Nieuw Zuid geconfronteerd met een flink vernieuwde selectie en een bijna geheel nieuwe staf. ,,Door dat late tijdstip heb ik geen invloed gehad op de samenstelling van de groep. Normaal gesproken ligt dat anders, maar dat heeft mij er niet van weerhouden om bij Quick Boys aan de slag te gaan. Ik zie het juist als een extra stimulans.”

,,De straf vind ik schandalig en bovendien belachelijk hoog. Buiten proporties gewoon.”

,,Het is een mooie uitdaging en ik weet zeker dat hier nog wel wat te winnen valt. Van de spelersgroep kende ik eigenlijk alleen Martin van Eeuwijk. En dat is nu juist de speler die er niet bij is, omdat zijn schorsing van een jaar onlangs bevestigd is. Een gemis voor Quick Boys en voor de voetbalwereld. Voor zo’n speler kom je toch naar het voetbal? Zijn kwaliteiten staan buiten kijf.”

Hart op de tong
Na het noemen van de naam Van Eeuwijk wil Assink zijn mening over met name de hoogte van de straf graag geven. Daarbij heeft de oefenmeester het hart op de tong. Een eigenschap die hij in zijn langdurige trainerscarriers vaker etaleerde. ,,Voor Martin, voor de club en ook voor mij is dit een enorme teleurstelling. De straf vind ik schandalig en bovendien belachelijk hoog. Buiten proporties gewoon. Je moet bijna een moord plegen om vergelijkbaar gestraft te worden.”

,,Voor mij is het nu zaak om de komende weken te inventariseren welk vlees ik in de kuip heb.”

,,We weten al langer dat de KNVB in dit soort gevallen ten opzichte van het profvoetbal met twee maten meet. Daar zijn voorbeelden genoeg van. Het heeft bovendien ook nog een broodroof effect voor Martin zelf. Heel triest allemaal, want met zo’n straf kom je ook nog eens op een onredelijke manier aan zijn boterham.” Bij de transfer van de middenvelder naar Quick Boys werd hem ook een nieuwe baan aangeboden door de club.

Inventariseren
Na z’n mening over de casus-Van Eeuwijk keert hij terug naar wat zijn ploeg die avond heeft laten zien. Tegen VVSB toonde zijn ploeg aan over voldoende potentie te beschikken om straks een rol van betekenis te gaan spelen in de Derde Divisie. Assink: ,,Voor mij is het nu zaak om de komende weken te inventariseren welk vlees ik in de kuip heb. Als we die weken met elkaar goed benutten moeten we er straks, als de competitie van start gaat, staan. Hopelijk was dinsdagavond daar een voorproefje van.”

Foto: Quick Boys

Lees ook: ‘Winter wordt technisch manager bij FC Lisse’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)