Erik Assink werd door Quick Boys op 4 juni 2018 gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van de blauw-witten. Vanaf dat moment gebeurde er een hoop op sportpark Nieuw-Zuid. Na het vertrek van Gert Aandewiel en het voltallige bestuur moest de selectie nog versterkt worden. Assink en de technische commissie van de club slaagden erin om een team compleet te krijgen en konden daarmee aan de slag. Vervolgens maakten de Katwijkers een opmars in de competitie en staan ze nu twee punten achter op koploper Noordwijk. Geheel tegen de verwachting van de hoofdtrainer in. De oefenmeester blikte uitgebreid terug op de eerste seizoenshelft van ‘zijn’ Quick Boys. 

Erik, om te beginnen: hoe kijk jij terug op de eerste seizoenshelft? 
,,Als ik kijk naar het aantal punten dat wij hebben, dan ben ik tevreden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat van tevoren niet had verwacht. Het is mooi dat we nog steeds ongeslagen zijn, maar in sommige wedstrijden hadden we wel wat meer puntjes verdiend. Ik kan mij wedstrijden herinneren tegen Hoek, ASWH en natuurlijk De Dijk, waar veel meer punten in zaten. Anderzijds waren we thuis tegen Odin’59 weer erg gelukkig met een puntje.”

Je zegt dat je dit niet had verwacht qua puntenaantal. Waarom niet? Een club als Quick Boys hoort toch altijd om de prijzen mee te doen? 
,,Dat klopt, maar wij wisten voorafgaand aan het seizoen niet wat wij konden verwachten. Het merendeel van de spelersgroep was samengesteld door Gert Aandewiel en die vertrok met het bestuur aan het einde van het vorige seizoen. Daardoor begonnen zowel ik, de volledige technische staf en de technische commissie met een kennisachterstand. Ik kende in totaal één speler van de gehele selectie en dat was Martin van Eeuwijk. Een paar dagen later werd hij voor een seizoen geschorst. Daarom moesten wij lange tijd afwachten wat de kwaliteiten van deze groep waren. Quick Boys is niet een ‘ABC-club’, maar het had ook heel anders kunnen verlopen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein