Erik Assink werd door Quick Boys op 4 juni 2018 gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van de blauw-witten. Vanaf dat moment gebeurde er een hoop op sportpark Nieuw-Zuid. Na het vertrek van Gert Aandewiel en het voltallige bestuur moest de selectie nog versterkt worden. Assink en de technische commissie van de club slaagden erin om een team compleet te krijgen en konden daarmee aan de slag. Vervolgens maakten de Katwijkers een opmars in de competitie en staan ze nu twee punten achter op koploper Noordwijk. Geheel tegen de verwachting van de hoofdtrainer in. De oefenmeester blikte uitgebreid terug op de eerste seizoenshelft van ‘zijn’ Quick Boys. 

Erik, om te beginnen: hoe kijk jij terug op de eerste seizoenshelft? 
,,Als ik kijk naar het aantal punten dat wij hebben, dan ben ik tevreden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat van tevoren niet had verwacht. Het is mooi dat we nog steeds ongeslagen zijn, maar in sommige wedstrijden hadden we wel wat meer puntjes verdiend. Ik kan mij wedstrijden herinneren tegen Hoek, ASWH en natuurlijk De Dijk, waar veel meer punten in zaten. Anderzijds waren we thuis tegen Odin’59 weer erg gelukkig met een puntje.”

Je zegt dat je dit niet had verwacht qua puntenaantal. Waarom niet? Een club als Quick Boys hoort toch altijd om de prijzen mee te doen? 
,,Dat klopt, maar wij wisten voorafgaand aan het seizoen niet wat wij konden verwachten. Het merendeel van de spelersgroep was samengesteld door Gert Aandewiel en die vertrok met het bestuur aan het einde van het vorige seizoen. Daardoor begonnen zowel ik, de volledige technische staf en de technische commissie met een kennisachterstand. Ik kende in totaal één speler van de gehele selectie en dat was Martin van Eeuwijk. Een paar dagen later werd hij voor een seizoen geschorst. Daarom moesten wij lange tijd afwachten wat de kwaliteiten van deze groep waren. Quick Boys is niet een ‘ABC-club’, maar het had ook heel anders kunnen verlopen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda