,,Ik had wel een déjà vu”, waren de woorden van invaller Jesse van Nieuwkerk na afloop van de wedstrijd. De boomlange spits zag dat Quick Boys het zaterdagmiddag lastig had met Odin’59. De bezoekers leken met drie punten weg te gaan uit Katwijk, maar Van Nieuwkerk zorgde er in de slotseconden voor dat het er ‘maar’ één werd. Zodoende liepen de blauw-witten het eerste puntenverlies van het seizoen op en was er voor Erik Assink nog genoeg om over na te denken (1-1).

Tijdens de vorige editie van Quick Boys-Odin’59 leek het te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Diep in de blessuretijd knikte Van Nieuwkerk toen de winnende treffer tegen de touwen. Die historie herhaalde zich op Nieuw-Zuid. Echter was de boomlange spits deze keer verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Halve wijn
Architect Assink vond dat zijn ploeg na afloop een punt had gewonnen. Zijn elftal blonk uit in slordigheden en verkeerde keuzes. ,,Het klopt dat de 0-2 eerder in de lucht hing dan de 1-1″, gaf Assink na afloop toe. ,,Die tweede treffer van Odin ging er alleen niet in en wij maakten hem wel. Het leek een beetje op een middag waarop het niet wilde lukken. Dan is het toch fijn dat we een puntje koesteren. Beter een halve wijn dan een lege dop zou ik zeggen.”

,,Ik vind het niet reëel om dit puntverlies te wijten aan het feit dat de ploeg nog niet helemaal ingespeeld is op elkaar”

De oefenmeester zag dat zijn ploeg het lastig had met de stugge opponent. Sterker nog: de beste kansen waren voor de ploeg uit Heemskerk. Na ruim een kwartier spelen leek oud-speler van Quick Boys, Thom de Vries, zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar een uitstekende redding van Paul van der Helm voorkwam de openingstreffer. Diezelfde De Vries kreeg even later opnieuw de kans om tot scoren te komen, maar de doelman won de strijd opnieuw. Kort voor rust viel de openingstreffer alsnog.

Na een verre inworp werd de bal verlengd door Jeffrey Klijbroek. De Katwijkse defensie slaagde er niet in om de bal weg te werken en zag dat Ahmed El Mahdi ruimte kreeg om uit te halen. Dat deed de aanvaller met verve: 0-1. Het zorgde ervoor de bezoekers met een verdiende voorsprong de rust in gingen.

Spelen met het hart
,,Ik denk dat dit resultaat deels te danken is aan de tegenstander, die de zaken goed op orde had”, ging Assink verder over het resultaat. ,,Ik denk dat het ook te maken had met ons. Wij waren erg slordig. Hoe dat kwam, weet ik niet. Misschien dachten we er iets te gemakkelijk over. Ik vind het niet reëel om dit puntenverlies te wijten aan het feit dat de ploeg nog niet helemaal ingespeeld is op elkaar. Wat mij betreft is de oorzaak van het zwakke spel dat wij niet met het hart speelden. De tweede helft deden we dat beter.”

,,Jesse is iemand die altijd tot het uiterste gaat.”

De thuisploeg ging in het tweede bedrijf voortvarend van start. Het leidde niet tot grote kansen, maar wel tot chaotische situaties in het strafschopgebied van de tegenstander. Zo claimden de Katwijkers tot twee maal toe een penalty. Echter werden alle verzoeken tot een gewenst buitenkansje van tafel geveegd. Quick Boys kreeg gedurende de tweede helft meer grip op de wedstrijd en werd met de minuut dominanter. Toch wist het nog niet het sterk spelende Odin’59 te kraken.

Slotoffensief
,,Het klopt dat heel veel clubs hun beste wedstrijd spelen tegen Quick Boys. Dat heb ik zelf als trainer in mijn tijd bij IJsselmeervogels ook meegemaakt. Ploegen zijn in staat om zich voor één duel op te laden tegen jou, maar geven dan die week erop niet thuis. Als je hier als tegenstander komt, dan creëert dat iets. De accommodatie en supporters motiveren de ploegen om wat extra’s te laten zien. Het is niet voor niets dat deze club vorig seizoen heel veel moeite had in thuiswedstrijden.”

Assink besloot in te grijpen en bracht met Dennis Kaars en Jesse van Nieuwkerk twee offensief ingestelde spelers in. Laatstgenoemde bracht volgens de trainer ‘vuur’ en ‘passie’ in het team. Dat uitgerekend Van Nieuwkerk in de slotseconden de gelijkmaker maakte, verraste de hoofdtrainer niets. ,,Jesse is iemand die altijd tot het uiterste gaat. Hij heeft een goede voorbereiding gedraaid, maar in de eerste wedstrijden van het seizoen niet thuisgegeven. Je weet dat hij iets in het veld los kan maken en ik ben erg blij dat hij dat vandaag weer heeft gedaan.”

Quick Boys – Odin’ 59 1-1 (0-1): 35. El Mahdi 0-1, 90+2. Van Nieuwkerk 1-1.

Opstelling Quick Boys: Van der Helm, Bloemendaal, Maynard, Ket, Ravensbergen, Mahmoed, Baten (78. Sahin), Van Kuijvenhoven, Tejan, Steltenpool (65. Kaars), De Kruijs (65. Van Nieuwkerk).