Noordwijk hoopte met het winnen van de landelijke Districtsbeker de zure nasmaak van het mislopen van promotie weg te spoelen. In plaats daarvan werd een herhaling van zetten en een déjà vu. Net als bij ASWH moest Noordwijk in Staphorst in de 92e minuut de gelijkmaker incasseren, waarna vlot in de verlenging opnieuw een tegentreffer werd geïncasseerd. Staphorst won uiteindelijk met 6-3 en mag nu in de Super Cup tegen algeheel amateurkampioen Excelsior Maassluis aantreden. 

Bij Noordwijk nam Leonard van Utrecht, trainer van het tweede, de honneurs waar. Dogan Corneille viert momenteel vakantie in Griekenland. De finale stond eigenlijk voor afgelopen zaterdag op de rol, maar moest verplaatst worden vanwege een afgelaste wedstrijd van Staphorst.

Een lach
Staphorst – Noordwijk was ook het treffen tussen twee ploegen die via de nacompetitie promotie naar de Derde Divisie misliepen. De Staphorsters moesten hun meerdere erkennen in FC Lisse en de Noordwijkers in ASWH. Uiteindelijk was het Staphorst dat het seizoen toch met een glimlach afsloot.

Noordwijk kende een droomstart en leidde na een kwartier al met 0-2. Jeroen Borsboom en Staphorster De Jong (eigen doelpunt) scoorden. De thuisploeg kwam kort voor rust met twee vlotte goals langszij. Uiteindelijk was het Borsboom die Noordwijk opnieuw aan de leiding bracht: 2-3. Staphorst kwam echter in blessuretijd langszij en scoorde in de verlenging nog driemaal.

Archieffoto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)