VVSB heeft een goede week een passend vervolg gegeven. HSC ’21 uit Haaksbergen werd met een 4-2 nederlaag weer naar het oosten van het land gestuurd. Door de overwinning staan de Noordwijkerhouters nu op de vierde plek in de Topklasse.

VVSB was dinsdag dichtbij een stunt tegen Vitesse en moest diep gaan. Vijf dagen later maakten de paarsgelen opnieuw een frisse indruk. Al in het begin van de wedstrijd werd het duidelijk hoe de middag in Noordwijkerhout zou verlopen. VVSB startte furieus de eerste twintig minuten. Vervolgens leek de wedstrijd in een iets langzamer tempo verder te gaan, totdat Giovialli Serbony diep werd gestuurd en alleen op doelman Brammer af leek te lopen. Serbony werd echter onderuit gehaald en heel het publiek riep om een rode kaart voor verdediger Agelink.

Alsnog rood

Scheidsrechter Mulder vond Serbony echter geen doorgebroken speler en bestrafte de overtreding met een gele kaart. De vrije trap van Stefan Kraaijvanger werd vervolgens door Brammer knap gekeerd. Een paar minuten later was het wel raak voor VVSB. Dit keer liep Maikey Parami door de Haakbergse verdediging en werd hij gestuit door doelman Brammer, die daarna met rood kon vertrekken.

De stafschop werd uiteindelijk benut door Bas Ruigrok, die de penalty overigens makkelijk vond gegeven: ,,De doelman raakte de bal eerder dan Parami, dacht ik. Maar ze hadden daarvoor al rood gehad moeten hebben met Agelink.” VVSB leek daarna het heft helemaal in handen te hebben, totdat HSC ’21 in de blessuretijd van de eerste helft z’n eerste kans kreeg en ook gelijk scoorde via Raterink: 1-1.

In de tweede helft startte VVSB voortvarend. Na twee kansen, waarbij zelfs een bal van de lijn werd gehaald na een inzet van Parami, was het de derde keer wel raak. Serbony bleef in duel met Grondman sterk aan de bal en schoot ‘m achter doelman Juresic, de vervanger van Brammer.

Parami

VVSB bleef sterker, maar verzuimde de score uit te breiden. Ook HSC ’21 werd soms nog knap gevaarlijk. Plots was daar opeens Parami, die het op zijn heupen kreeg. De jonge aanvaller, die dit seizoen overkwam van UVS, schoot de 3-1 binnen nadat Juresic een schot van Van Laere niet goed had verwerkt. Vijf minuten voor tijd besliste Parami de wedstrijd volledig met zijn 4-1.

Invaller Rupert van HSC ’21 maakte vlak voor het eindsignaal nog een eretreffer, na een slippertje van Ronald van der Meer. Vooral de goede wedstrijd van Parami zorgde voor tevreden gezichten op de bank van VVSB. ,,We weten wat hij kan en hij heeft het uitstekend gedaan”, zei trainer Wilfred van Leeuwen. ,,Tomas Tavilla zat niet zo lekker in z’n vel. We hebben vanmorgen een goed gesprek met hem gehad en hem daarna verteld dat Parami speelde. Hij begreep het wel.”

De trainer was niet alleen maar tevreden met wat hij zag, maar wilde zijn team toch een compliment geven. ,,Als je twee van zulke wedstrijden in de benen hebt (tegen Vitesse en EVV red.) en je staat er dan toch weer vandaag, dan doe je dat goed. Alleen hoe de goals worden weggegeven, dat kan echt niet.”

Tekst: Frank Venema