Kort na de wedstrijd was er één speler die opzichtig baalde van de uitschakeling van Noordwijk in het KNVB-bekertoernooi: Thomas Reynaers. De kleine middenvelder, die heerste op het middenveld, zag dat zijn ploeg goed tegenstand bood aan FC Twente (4-2) en dat er meer in het vat zat in de Grolsch Veste. 

Toch kon Reynaers, ondanks de uitschakeling, genieten van de wedstrijd. Noordwijk leefde afgelopen dinsdag als een prof. Het ging rond half twee richting Enschede met de gehele spelersgroep om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd. ,,Het is mooi om te zien hoe wij deze dag als groep hebben beleefd”, zei de hoofdpersoon daar zelf over.

,,Ik denk dat wij ook echt trots mogen zijn op het feit wat wij hier hebben gepresteerd. Oké, we hebben weliswaar verloren, maar ik vond ons de tweede helft en ook een aantal fases in de eerste helft gewoon de betere ploeg. Bij 0-0 kregen we nog wat kansjes om op 0-1 te komen. Dat zijn de momenten waarop je moet toeslaan. Dat wij daarna de 1-0 om de oren krijgen, vind ik ook kwaliteit van FC Twente.”

Uitblinker in Enschede
De middenvelder blonk in Enschede vooral uit aan de bal. Zijn directe tegenstanders kregen hem niet van de bal en konden af en toe niets anders dan kijken naar de behendige Reynaers. ,,Ik vond zelf ook dat ik er erg lekker in zat. Ik had een paar goede acties en draaide een aantal keer goed weg bij mijn directe tegenstander. Het is in zo’n wedstrijd belangrijk dat de opbouw goed loopt, anders kan je de aanvallers nooit aan het werk zetten.”

,,Op dit moment baal ik nog steeds van de nederlaag, maar ik denk dat wij het vandaag echt goed hebben gedaan.”

Noordwijk maakte reclame voor zichzelf op bezoek bij de eerstedivisionist. Het woord ‘trots’ nam de oud-speler van Hercules dan ook in de mond. ,,Dat kunnen wij zeker zijn. Op dit moment baal ik nog steeds van de nederlaag, maar ik denk dat wij het vandaag (dinsdagavond, red.) echt goed hebben gedaan.”

Beluister hieronder het hele fragment met Thomas Reynaers. 

Foto: Orange Pictures

Lees ook: (Audio) ‘Zethof: ,,Een groter compliment konden wij niet krijgen van FC Twente”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO