Noordwijk is in Gouda tegen een flinke zeperd aangelopen. Angstgegner Jodan Boys was op eigen veld met 3-1 te sterk. Bij rust leidde Noordwijk nog met 0-1, maar in de tweede helft ging het mis, ondanks dat het voetballend eigenlijk beter voor de dag kwam. Trainer Kees Zethof kon er de ironie wel van inzien: ,,Dan speelden we na rust misschien minder de lange bal, maar kregen we er wel drie om de oren. En voor die tijd niet.”

Die lange bal voor rust, niet des Noordwijks, was de verdienste van Jodan Boys. De nummer zes van de Hoofdklasse begon getergd aan het duel tegen de koploper. Op bezoek bij laagvlieger Argon was een week eerder met 4-2 verloren en voor eigen publiek had het iets goed te maken.

Over het hele veld werd druk gezet en felle, maar wel faire, duels werden niet geschuwd. Zo kwam er een aantrekkelijk duel met kansen voor beide goals. Noordwijk kon gaan rusten met een voorsprong, omdat Martijn Le Congé een penalty had binnengeschoten, na een overtreding op Tjeerd Westdijk.

Uitblinker Mo Bellahcan wordt de voet dwars gezet door Van Staveren en Brocker

Kort na rust was het al weer gelijk. Mo Bellahcan, met name voor rust de beste man op het veld, rondde een razendsnelle counter koeltjes af. Zethof: ,,We stonden op zo’n moment als team net even te aanvallend ingesteld. Alle middenvelders stonden rand 16 meter en met één pass van achteruit kwam Jodan Boys in overtal. Dan klopte het op dat moment gewoon even niet. Daar waren we net iets te gretig op zoek naar de tweede goal.”

,,Ik denk dat iedereen vannacht nog wel een keer gillend wakker wordt van de kans die hij gemist heeft.”

Ogenschijnlijk niet aangeslagen door de gelijkmaker trok Noordwijk weer ten aanval, maar kort voor tijd ging het mis. ,,We zijn bereid geweest de wedstrijd spannend te maken door er één in eigen doel te schieten”, zei Zethof, niet geheel zonder ironie. Het was Brayen Brocker die ingleed op een gevaarlijk voorzet en de bal dusdanig ongelukkig raakte dat hij met een fraaie boog over de verbouwereerde Roy Rondeltap verdween (2-1). ,,En dan moet je risico’s nemen en dan valt die 3-1 ook nog, maar dat maakt dan niet zoveel uit”, vond Zethof.

De trainer was na afloop logischerwijs teleurgesteld, maar berustte vooral in realisme. ,,Kijk, je kan niet altijd alles winnen. Je weet dat dit een moeilijk wedstrijd is. Thuis hebben we florissant gewonnen [5-2, red] en nu ga je er een keer van af.”

Thomas Reynears toont zijn fluwelen balbehandeling

Of de competitie nu nog spannend wordt, laat zich lastig voorspellen. Wel is het zo dat Noordwijk nog op bezoek moet bij Hoek en Achilles Veen. Zethof liet zich geen uitspraak over de titelrace ontlokken: ,,Ik zeg er niks over. Dat heb ik hiervoor ook niet gedaan, dus waarom zou ik dat nu wel doen? Kijk je moet dit soort dingen niet te vaak doen, maar dat geldt ook voor de tegenstander.”

En zo werd het dus een middag van ‘net niet’ voor Noordwijk. Want waar ballen er normaal vrij gemakkelijk werden ingeschoten, lukte dat na rust niet meer. De mooiste kans, vlak voor tijd bij een 2-1 stand, was misschien wel voor invaller en oud-Jodan Boys speler Jeroen Borsboom. Zijn inzet werd knap gekeerd door doelman Marvin Straver. Zethof tot slot: ,,Ik denk dat iedereen vannacht nog wel een keer gillend wakker wordt van de kans die hij gemist heeft.”

De Jodan Boys – Noordwijk 3-1 (0-1). 34. Le Congé 0-1 (pen), 49. Bellahcan 1-1, 84. Brocker 2-1 (e.d.), 90+2. Waandels 3-1.

Noordwijk: Rondeltap, Ten Hoope (67. Michel), Brocker, Le Congé, Van der Neut, Overvliet, Reynaers, Wendt, Manuputty (70. James), Westdijk (83. Borsboom), Van Staveren.

Foto’s: Stefan Rijnders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen