Met nog een kwartiertje op de klok tussen De Dijk en Noordwijk stuurde de middenvelder van de bezoekers, Thomas Reynaers, z’n teamgenoot Axel Wendt diep. ,,Ga maar, ga maar”, riep Reynaers hem toe. Wendt dook op bij de tweede paal na een voorzet van Nick van Staveren en legde de bal panklaar neer voor broer Emiel. ,,Hij hoefde ‘m er alleen nog maar in te pissen”, lachte de jongste Wendt een dag later. Met de ‘familie-assist’ in Amsterdam kwam Noordwijk op dat moment op 1-4 voor, de eindstand in Amsterdam zou uiteindelijk 1-5 worden.

Maar zo makkelijk als de score deed vermoeden, ging het niet tegen de nummer achttien van de competitie. De Dijk kwam zelfs in eigen huis in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. ,,We hadden wel veel balbezit, maar De Dijk werd juist een aantal keer gevaarlijk en scoorden snel. We waren wel de betere partij, maar vanwege die achterstand was het nog wel even billenknijpen.”

Kantelpunt
Of de ploeg met dat gevoel ook in de kleedkamer zat, kreeg Wendt niet mee. ,,Als ik wissel zit, dan blijf ik liever nog even buiten ballen. Ik heb dan toch niet zoveel te vertellen in de kleedkamer. Op de bank zeiden we al wel tegen elkaar dat het ons niet ging gebeuren om hier tegen puntenverlies aan te lopen. Toch waren we er niet honderd procent zeker van.”

,,We wisten ook wat Quick Boys had gedaan tegen SJC, dat kregen we wel door in de bus via Twitter.”

Nadat linksback Brayen Bröcker de gelijkmaker produceerde na een uur spelen, wist Wendt dat het goed zat. ,,Die 1-1 was eigenlijk een kantelpuntje. Bij de 1-2 waren we helemaal zeker.” Via twee goals van Bröcker, twee van Emiel Wendt en een treffer van Raies Roshanali liep Noordwijk uiteindelijk in een half uurtje tijd uit naar 1-5.

,,We wisten ook wat Quick Boys had gedaan tegen SJC, dat kregen we wel door in de bus via Twitter. We hoopten dat SJC minimaal nog een puntje af zou snoepen van Quick Boys. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Als wij alle potten nog winnen dit seizoen, dan zijn we niet meer te achterhalen.”

Terug van blessure
In die reeks wedstrijden zit ook het uitduel op Nieuw Zuid. ,,Ik hoop dat ik die mag spelen”, zei Wendt enigszins cryptisch. ,,Nadat ik fit ben geworden ben ik na de winterstop in zeven duels ingevallen. Maar precies in de derby’s tegen SJC en FC Lisse niet. Ik hoop dat ik op Nieuw Zuid wel wat minuten kan pakken.”

,,Omdat ik hem een assist gaf, heeft Emiel mij op het eten getrakteerd gisteravond.”

Met de fysieke gesteldheid van Wendt gaat het in ieder geval stap voor stap een stuk beter. De middenvelder van Noordwijk lag er lang uit met een kruisbandblessure. ,,Vorige week heb ik nog negentig minuten gemaakt in het tweede en van de week nog tegen FC Boshuizen. Het is goed voor mij om die minuten in de benen te hebben. Maar als ik eerlijk toegeef, speel ik liever vijf minuten in het eerste dan negentig minuten in het tweede.”

Z’n invalbeurt in Amsterdam zal hij in ieder geval niet zo snel meer vergeten. ,,Die assist op Emiel was volgens mij de eerste officiele in het eerste van Noordwijk. We hebben hebben het er na de wedstrijd genoeg over gehad. Omdat ik hem een assist gaf, heeft Emiel mij op het eten getrakteerd gisteravond.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Zuinig spelend IJsselmeervogels is Rijnsburgse Boys de baas’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels