Zijn naam is nieuw in de Bollenstreek: Ayhan Gargili. Zevenendertig jaar. Trainer. En volgend seizoen eindverantwoordelijk voor de prestaties van Warmunda. Hij neemt na de zomer de taken over van Alan Campfens, die assistent-trainer wordt van VVSB. Gargili komt over van de JO19 van Koninklijke HFC.

De oefenmeester wil bij zijn nieuwe club ‘iets neerzetten’ en toont zich ambitieus. Een stabiele derdeklasser in het zondagvoetbal is niet genoeg. Prijzen moeten er vanaf nu in Warmond worden gepakt.

Heel erg lang hadden beide partijen niet nodig om tot een akkoord te komen. Na ongeveer anderhalve week was de club er met Gargili eruit. Met zijn zevenendertig jaar is de trainer nog erg jong. Toch stond hij in het verleden al eens voor de groep bij Onze Gezellen en VVA/Spartaan. De afgelopen drie jaar was hij druk bezig met het opleiden van talenten bij Koninklijke HFC.

Bollenstreek
De oefenmeester is geen onbekende in de Bollenstreek. Althans, hij kent de weg in de regio. Bij zijn vorige clubs leerde hij een paar bekende namen uit de streek kennen. Arno Dijkstra maakte  hij zelf nog al speler mee in de nadagen van zijn carrière en Mike van den Ban in Haarlem bij de Koninklijke HFC. Vandaar dat Gargili regelmatig gaat kijken bij FC Rijnvogels of Katwijk. Daarnaast noemt hij de streek er ‘eentje waar het voetbal leeft.’

,,De club wil de komende jaren in de Derde Klasse actief blijven. Ik heb tegen het bestuur gezegd dat ik naar de Tweede Klasse wil.”

,,Dat is een beetje hetzelfde met Feyenoord en Ajax”, vergelijkt hij de Bollenstreek met z’n voetballeven in Haarlem. ,,In Amsterdam is de beleving ook heel anders dan in Rotterdam. Dat geldt ook een beetje voor de Bollenstreek. Het voetbal leeft hier enorm. Ik kende Warmunda niet zo goed, maar ik was bewust op zoek naar een club op de zondag die actief is in de Derde of Tweede Klasse.”

Vitesse
Warmunda zal niet de enige werkgever van Gargili zijn voor het komende seizoen. Hij is volgend seizoen namelijk ook actief in de jeugdopleiding van Vitesse uit Arnhem. Bij die club zal hij in de middenbouw aan de slag gaan. Het toont de ambitie en drive van de trainer. Doordeweeks zal hij meerdere keren van Arnhem naar Warmond moeten rijden. Daarnaast gaat hij ook beginnen aan zijn TC-1. Een druk jaar dus voor de oud-speler van Telstar.

Naast zijn drukke werkzaamheden wilt Gargili ook wat presteren in Warmond. Vanaf komend seizoen zal de focus uitgaan naar het behalen van prijzen. Dat kan een periode zijn of een trofee. ,,De club wil de komende jaren in de Derde Klasse actief blijven. Ik heb tegen het bestuur gezegd dat ik naar de Tweede Klasse wil. Ik zie dat als een mooi opstapje voor een stap hogerop.”

,,Ik ben een trainer die over het algemeen rustig in de omgang is, maar als het balletje gaat rollen word ik erg fanatiek.”

,,Dat betekend niet dat ik na een jaar al vertrek. Ik wil minimaal twee of drie jaar aan de slag gaan. Ik wil hier echt wat gaan neerzetten. Het liefst wil ik een periode pakken of kampioen worden. We hebben een jonge spelersgroep en we hebben maar een paar jongens die wat routine hebben. Ik ben een trainer die over het algemeen rustig in de omgang is, maar als het balletje gaat rollen word ik erg fanatiek.”

Nieuwe aanwinst
Gargili zal aankomend jaar de Warmondse groep niet in zijn eentje doen. Hij neemt een eigen assistent mee die bij hem stage gaat lopen. Zijn naam: Özcan Özmen. Oud-speler van onder andere HFC Haarlem en AZ Alkmaar. Twee jaar geleden was hij nog actief bij sv Hoofddorp als voetballer. Özmen zal aankomend seizoen ook op de spelerslijst komen te staan van Warmunda.

,,We hebben maar twee jongens die echt ervaring hebben. Daarom denk ik dat we hem goed kunnen gebruiken. Hij gaat proberen zijn TC-3 te halen, dus dat komt goed van pas. Ik heb er zin in voor aankomend seizoen.”

Foto: Koninklijke HFC

Lees ook: ‘Als ‘Vriend van Voetbal in de Bollenstreek’ krijg je toegang tot alle artikelen
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen