Ouassim Bakiri deed bewust een paar stapjes achteruit. Hij kwam afgelopen zomer van Noordwijk bij Warmunda spelen en aan het ambitieuze nieuwe project van Ayhan Gargili deel te nemen. Een half jaar later ziet de wereld er heel anders uit. Het lukte Gargili niet om iedereen achter zijn plan te krijgen om de Warmonders naar een hoger plan te tillen. De oefenmeester kreeg nog voor de winterstop z’n congé. Deze week maakten de blauw-witten ook bekend volgend jaar naar de zaterdag te verkassen met hun eerste elftal. Daarmee kwam er met één uitspraak een einde aan alle geruchten en drukte rondom de vereniging.

En dat deed de ploeg zondag uiteindelijk goed tegen ASC. De concurrent uit Oegstgeest werd op een prima 2-2 gehouden. Het werd de vijfde wedstrijd van het seizoen waarin Warmunda punten behaalde. ,,En een groot gedeelte waren we de bovenliggende partij”, bemerkte Bakiri.

Daardoor hielden de Warmonders een goed gevoel over aan de hervatting van de competitie. Een week geleden werden de wedstrijden nog uit het programma gehaald vanwege de vorst. Deze week ging het duel wel door, al was het niet op het hoofdveld, dat te veel had geleden onder de natuuromstandigheden van de afgelopen weken.

,,Als ik heel eerlijk ben, zie ik mijzelf hier volgend seizoen niet meer voetballen. Dat weet de club ook wel.”

,,Daarom speelden we op het kunstgrasveld. En dat vond ik wel fijn eigenlijk. In het tweede gedeelte van de tweede helft werden we wat minder omdat de vermoeidheid toesloeg. We liepen minder mee met onze mannetjes en gaven zomaar een pingel weg. Daarnaast had ik zelf ook nog een goal moeten maken in de tweede helft toen ik één op één ging met hun keeper. Dat blijft dan wel een beetje bij.” Overigens maakte Bakiri zelf wel een goal en kwam de andere Warmondse treffer op naam van Brian van Noort.

Transfer
Voor Warmunda is het vonnis over de competitie overigens al geveld. De ploeg zal zich na de splitsing tussen een kampioenspoule en een degradatiepoule moeten gaan opmaken voor dat laatste. De top-6 is voor de Warmonders onhaalbaar. Met in het achterhoofd dat de vereniging de stap naar de zaterdag gaat maken, maakt het resultaat in die poule ook niks meer uit. Eigenlijk speelt Warmunda de rest van het seizoen voor spek en bonen.

,,Dat klopt wel, maar voor ons eigen gevoel willen we nog wel ons best doen om te blijven winnen. Dat gevoel merk je ook wel in het team en leeft bij mij ook. Als ik heel eerlijk ben, zie ik mijzelf hier volgend seizoen niet meer voetballen. Dat weet de club ook wel.”

,,Ik ben een spits en moet dus belangrijk zijn voor het team. Alleen op die manier kan ik straks weer hogerop.”

Bakiri kwam mee met trainer Gargili om van het Warmunda van nu een ploeg te maken dat zich zou gaan vestigen in de top van de Derde Klasse. Dat liep dus anders. ,,Er is veel gebeurd. De trainer is weggegaan, spelers zijn met hem meegegaan en Barry van Rijn en z’n assistent hebben het overgenomen. Hoewel ik het jammer vind dat het zo gelopen is, voel ik me nu inmiddels lekker en ben ik tevreden met het huidige team.”

Volgend jaar
Nu Warmunda het seizoen ‘relaxt’ uit kan voetballen, wil Bakiri met een transfer in z’n achterhoofd, zichzelf ook nog eens bewijzen richting de buitenwacht. ,,Ik moet meer scoren. Ik ben een spits en moet dus belangrijk zijn voor het team. Alleen op die manier kan ik straks weer hogerop. Allen gaat de focus nu op Warmunda. Dat is even het belangrijkste. Waar ik volgend jaar speel, zien we dan wel weer.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Schulpzand houdt hoop op promotiepoule voor Van Nispen (zon.)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels