VVSB-middenvelder Danny Bakker gaat de komende weken proberen om het team uit Noordwijkerhout in de Tweede Divisie te houden. Dan moeten de Noordwijkerhouters zichzelf eerst nog in de nacompetitie spelen. Dat kan zaterdag, in de wedstrijd tegen Jong Almere City, afgedwongen worden. Daarnaast blikken we met de oud-jeugdspeler van Ajax terug op de Europese campagne van de Amsterdammers.

Hallo Danny! Eerst even: hoe heb je de Europese successen van Ajax beleefd?

„Ik heb heel erg genoten, want dit zijn unieke prestaties voor het Nederlandse voetbal. Hier moeten we met zijn allen echt van nagenieten, want dit gaan we niet meer zo vaak meemaken. Maar na de uitschakeling was ik er echt doodziek van. Ik heb slecht geslapen, want dit scenario is echt te bizar voor woorden.’’

Ken je nog spelers van het huidige Ajax?

„Ik heb nog met een aantal jongens gespeeld, zoals Donny van de Beek en Frenkie de Jong. Daarnaast ken ik Noussair Mazraoui, want die woont net als ik in Alphen aan den Rijn en met hem heb ik ook op school gezeten. Ik heb soms nog wel is contact met die jongens, maar niet heel veel, want ik ga door met mijn leven en zij gaan ook door met hun voetbalcarrière. Dit soort wedstrijden kijk ik vooral als fan. Ik heb alles gedaan om bij Ajax te slagen, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ik kijk er vooral met heel veel trots op terug.’’

Dit is je eerste seizoen bij VVSB en tevens je eerste jaar buiten het profvoetbal. Hoe bevalt dat?

„Aan het begin was het eerlijk gezegd wel wennen. Daarnaast kwam ik terecht bij een vereniging in plaats van een club. Bij VVSB gaat iedereen namelijk allemaal wat toegankelijker met elkaar om. Bij een profclub gaat het alleen maar om presteren. Dat is bij een Tweede Divisie club ook zo, maar daar is ook wel eens plaats voor gezelligheid. Vooral de combinatie trainen en studeren was nieuw voor mij, maar op een gegeven moment kwam ik in een ritme en ging alles vanzelf. Uiteindelijk heb ik het hier prima naar mijn zin. Buiten het feit dat de resultaten natuurlijk een beetje tegenvallen.’’

De komende weken wordt bepaald welke positie jullie in de nacompetitie gaan innemen. Als hoogst geklasseerde ploeg, plek nummer vijftien, nemen jullie het op tegen een team uit de Derde Divisie zaterdag. Het elftal daaronder speelt tegen een zondagelftal uit diezelfde competitie en over het algemeen wordt de zondagtak minder sterk geacht. Leeft dat bij jullie in de groep?

„We zijn daar nog niet mee bezig, want we moeten eerst zelf de nacompetitie halen. Dat kunnen we aanstaande zaterdag tegen Jong Almere City definitief veiligstellen. De nacompetitie staat sowieso altijd op zichzelf. Vorig seizoen verloor ik met FC Dordrecht de thuiswedstrijd tegen Cambuur met 1-4, maar het uitduel wonnen we met dezelfde cijfers en uiteindelijk gingen we via penalty’s door naar de volgende ronde, dus dat zegt wel genoeg. Daarnaast spelen we de laatste wedstrijd tegen FC Lienden en die kan dan bepalend zijn voor de eventuele plek in de nacompetitie. Tegelijkertijd hebben wij ook niet het team om het in dat duel te laten lopen, want dan gaan we met een naar gevoel richting de beslissende wedstrijden van het seizoen.’’

Op basis waarvan gaan jullie jezelf in de Tweede Divisie houden?

„De laatste periode, want daarin zijn we veranderd naar een 5-3-2 systeem en sindsdien zijn we een ploeg die moeilijk te verslaan is. Zolang we het verdedigend goed op orde hebben, trekken we altijd wel aan het langste eind, want we hebben een team dat altijd wel kansen creëert en minimaal één keer scoort. Ook voor mij persoonlijk is het lekkerder voetballen na de winterstop. Ik kom in dit systeem meer tot mijn recht, want ik heb iets meer vrijheid om mijn creativiteit te gebruiken. Ik speel nu tien meter naar voren waardoor ik dichter bij de spitsen terecht kom. Daardoor kom ik vaker in de zestien meter en kan ik meer steekballen geven.’’

Lees ook: Van Duijn,,Dan loop ik hier met een grote smile het sportpark af”’

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)