,,Ik kan wel door de grond zakken. Helaas kan ik niet anders dan het accepteren”, reageert Yordi Teijsse op zijn nieuwe blessureleed. De spits van Quick Boys raakte zaterdag in de derby tegen Katwijk (1-2) zwaar geblesseerd.

Duidelijk is geworden dat Teijsse een stukje in zijn enkel heeft gebroken. Er zit waarschijnlijk ook een scheurtje in het bot. ,,Ik hoor vrijdag hoe het precies zit, ook over het herstel en de tijd dat ik eruit ben.” Dat het niet goed zit, is inmiddels wel duidelijk. ,,Ik heb veel pijn. Vannacht heb ik voor het eerst een beetje kunnen slapen.”

Teijsse raakte in de zeventiende minuut geblesseerd na een duel met Katwijk-aanvoerder Michiel van Dam. ,,Ik liep naar de eerste paal en hij zag mij te laat. Hij zette een sliding in en ik kon met mijn voet nergens heen.” Teijsse kon niet verder en werd vervangen door Jeroen Ketting.

De Amsterdammer bracht eerst nog ijs op het gewricht aan en werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht. ,,Uit foto’s bleek dat het gebroken was. Een vrouw die er daarvoor al naar had gekeken, vermoedde dat al. Zoals de berichten er nu uitzien, ben ik er zo’n twaalf weken uit. Maar vrijdag hoor ik meer.”

Het nieuwe blessureleed is een enorme domper voor Teijsse. Vrijwel het gehele vorige seizoen miste hij door knieklachten. ,,Het is balen. Ik heb gewoon veel pech. Maar ik ga er alles aan doen om na de winterstop snel weer op het veld te staan.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)