Coach Hein van Heek beleefde naar eigen zeggen een déjà vu. FC Rijnvogels ging zaterdag, na een 1-3 voorsprong, in het slotkwartier met 4-3 onderuit bij Smitshoek. Het deed denken aan de ineenstorting tegen Noordwijk, ruim een maand geleden. Toen gaf Rijnvogels in de laatste vijf minuten een 4-1 voorsprong uit handen (4-4).

Hoewel beide gevallen hard aankwamen in het Rijnvogels-kamp vond Van Heek de twee wedstrijden niet te vergelijken. ,,Na Noordwijk konden we ons als staf zijnde wel voor onze kop slaan, omdat we spelers wisselden die tegen kramp aanzaten. Vandaag moest we noodgedwongen wisselen.”

Doodschop

Rijnvogels trad in Barendrecht aan zonder aanvoerder Sander van der Horst, die door een operatie dit seizoen niet meer in actie komt. Rob Zandbergen speelde daardoor op het middenveld. ,,Dat was even wennen, maar na een kwartiertje pakte Rob het goed op”, oordeelde Van Heek. ,,Helaas moesten we Kevin Wijmer vlak na rust wisselen na een doodschop van een speler van Smitshoek. Omdat we geen verdediger op de bank hadden, moest Rob weer terug naar achter. Sammy Zandbergen kwam erin, maar dat is net als Yuri Guijt een echte nummer 10. Daardoor waren we op het middenveld heel aanvallend ingesteld.”

Van Heek: ,,Helaas zat Mitchell Beijersbergen niet in de wedstrijd, waardoor we besloten hem te wisselen voor Thomas Dijk. Zij gingen 1 op 1 spelen en met de snelheid van Thomas hoopten we op de counter de wedstrijd in het slot te gooien. Daar hebben we ook de mogelijkheden voor gehad.” Rijnvogels liet Smitshoek in leven en kreeg de rekening gepresenteerd. ,,Omdat het op het hele veld man tegen man stond, had het voor iedereen duidelijk moeten zijn”, baalde Van Heek.

Van Heek weigerde meer van een incident te spreken. ,,Als je tot vijf keer toe in blessuretijd een voorsprong weggeeft of de winnende goal tegen krijgt, is dat geen pech meer, maar een terugkerend probleem. Dat is zeker iets mentaal. Aan de instelling ligt het niet, want die is fantastisch. Alleen zijn we misschien wel te lief. Als ik zag hoe Smitshoek speelde, die gingen geregeld over het randje. Ik zeg niet dat we om ons heen moeten gaan slaan, maar we zouden best wat meer van ons mogen afbijten.”

Lichtpuntjes

Ondanks de grote deceptie had Van Heek ook aanknopingspunten en lichtpuntjes gezien. ,,De eerste helft was echt heel goed. Daarnaast speelde Sander van der Gugten centraal achterin en dat deed hij prima. Verder was Niels van Veen een grote plaag voor de verdediging van Smitshoek, dat gaf hun coach ook toe. Niels is echt gegroeid dit seizoen.”

Van Veen maakte vorige week bij Katwijk op fantastische wijze de winnende goal en was nu verantwoordelijk voor de 0-1 en 0-2. ,,Er was geen vuiltje aan de lucht”, aldus Van Heek. ,,We kregen vervolgens een suffe tegengoal tegen, maar pakten het daarna weer goed op.

In de slotfase ging het (wederom) mis. Van Heek stak de hand ook in eigen boezem. ,,We moeten wellicht ook naar het conditionele aspect kijken. Ik heb vaak jongens die ik met kramp moet wisselen. Er is werk aan de winkel.”

Foto: Piet van Kampen

equaflor
Gebruik je app? Klik hier voor de banner

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)