Darryl Baly is ook na komende zomer speler van FC Lisse. De linksbenige verdediger heeft voor een jaar bijgetekend, meldt de tweededivisionist dinsdag.

Bäly kwam een klein jaar terug over van het gedegradeerde en inmiddels ter ziele gegane OFC. De kans is groot dat de Arubaans international voor het tweede jaar op rij van het hoogste amateurniveau afdaalt. Drie wedstrijden voor het einde staat FC Lisse onderaan. Enkel het passeren van nummer zeventien Kozakken Boys, dat vijf punten meer heeft en een PD-plek bezet, biedt nog uitzicht op lijfsbehoud.

Vertrouwen
Desondanks houdt de technische leiding op Ter Specke Baly graag aan boord. “Darryl wist zijn weg te vinden dit seizoen in het team van FC Lisse. Op diverse posities is hij inzetbaar in de verdediging. Darryl maakte regelmatig zijn speelminuten in het eerste team. Hij kende ook de keerzijde van het voetbal en dat zijn nu eenmaal blessures”, staat opgetekend in een bericht op de clubsite. “FC Lisse heeft vertrouwen in Darryl in het heden en de toekomst.”

De 26-jarige Baly debuteerde in augustus 2018 onder voormalig FC Lisse-trainer Misha Salden bij FC Volendam, waar hij een groot gedeelte van de jeugdopleiding doorliep. In totaal kwam de international van Aruba tot 36 wedstrijden in het betaalde voetbal. Aan het begin van 2020 werd Bäly uitgeleend aan Telstar en anderhalf jaar later stapte hij over naar OFC.

Lees ook: Bäly kiest voor FC Lisse: ‘Merkte dat ik toe ben aan een stap hogerop’

POPULAIRE BERICHTEN