Wellicht strooiden de uitstekende resultaten in de oefenperiode het nodige zand in de ogen van de Ter Leede-spelers die zaterdagmiddag aantraden in en bij debutant Rijsoord. Na negentig minuten matig voetbal van Sassenheimse zijde, bleek de 1-0 van Siebren Hoekstra goed voor drie kostbare punten voor de thuisploeg.

Het favoriet geachte Ter Leede werd daarmee keihard met de neus op de feiten gedrukt en mag de koude start volgende week in eigen huis zien recht te zetten tegen een andere debutant: FC Gravenzande. De geplande barbecue voor de rood-gele selectie moet zaterdagavond dan ook aangevoeld hebben als een etentje met een aangebrand randje.

Dat gold in ieder geval voor Toon Zwetsloot die zich veel meer had voorgesteld van de seizoensopener onder de rook van Ridderkerk. ,,We hebben het vanmiddag zelf laten liggen”, aldus de middenvelder.

,,Eigenlijk moeten we met onze kwaliteiten een ploeg als Rijsoord kapot kunnen spelen.”

,,Wat we hebben laten zien, was niet al te best. Heel raar want we zijn hier met een positief gevoel naar afgereisd. We voelden ons gesteund door een goed seizoen en een dito voorbereidingsperiode. Het is er echter niet van gekomen”, vertelde de teleurgestelde middenvelder na de domper in Rijsoord.

Geen zuiverheid
Ter Leede startte het duel met Rijsoord met de intentie om de openingsgoal zo snel mogelijk te forceren. Dat lukte niet, ondanks enkele mogelijkheden. Erger nog, de thuisploeg kwam na een halfuur spelen op voorsprong toen Siebren Hoekstra in de omschakeling knap wegdraaide, om Laszlo Sandor hierna het nakijken te geven.

Zwetsloot: ,,Daarna zakte Rijsoord nog wat meer in en dan weet je dat het alleen maar moeilijker wordt.  Er ging bij ons vanmiddag gewoon teveel mis. Het ontbrak aan zuiverheid in de passing en ook in de eindfase ging het te vaak net niet goed. Eigenlijk moeten we met onze kwaliteiten een ploeg als Rijsoord kapot kunnen spelen, maar dat zat er helaas niet in.”

Geen genadeklap
Met de 1-0 achterstand halverwege kon dan ook niemand in het Sassenheimse kamp tevreden zijn. Dat leek rood-geel na de doelwisseling recht te gaan zetten, maar ondanks een goede fase direct na rust, bleek de thuisploeg van geen wijken te willen weten.

,,Laat het een les zijn voor de komende duels. Dan hebben we in ieder geval nog iets overgehouden aan deze teleurstellende wedstrijd.”

Met een dubbele wissel trachtte Henk Wisman bij het ingaan van de slotfase de bakens nog te verzetten, maar ook die ingreep bleef zonder resultaat. Het had zelfs nog veel ongunstiger kunnen uitpakken voor Ter Leede, maar omdat Rijsoord er op de counter maar niet in slaagde de genadeklap uit te delen, bleef de 1-0 intact.

Onderschatting
,,Het was zo’n dag waarop we nog veel langer hadden kunnen voetballen zonder tot scoren te komen. Misschien waren we vooraf wel te positief over een goed resultaat en is er onbewust een stukje onderschatting in de ploeg geslopen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren”, erkende Zwetsloot schuldbewust na afloop.

,,We zijn niet goed uit de startblokken geschoten. Laat het een les zijn voor de komende duels. Dan hebben we in ieder geval nog iets overgehouden aan deze teleurstellende wedstrijd.”

Rijsoord–Ter Leede 1-0 (1-0). 30. Hoekstra 1-0.

Ter Leede: Sandor, Boelee, Kraaijvanger, Zandbergen, Mouchih, Siali (71. Van Stijn), Zwetsloot, Van Otterloo (71. Van Veen), Bok, Verplancke (83. Dam), De Kruijs

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)