,,Drie hele belangrijke punten”, het waren de opgeluchte woorden van Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee na afloop van het duel tegen Barendrecht. Uit bij de angstgegner werd het eerste duel van het nieuwe jaar bekroond met een fraaie 1-3 zege.

Een driepunter, dat was wat ze bij Rijnsburg zeer hard nodig hadden. Na een slechte eerste seizoenshelft, met als klapper de 0-4 nederlaag tegen promovendus DVS ’33, was het tijd voor een koerswijziging. Na veel gesprekken, een fijn trainingskamp op Torremolinos en wat oefenpartijtjes moest het tegen Barendrecht gebeuren. Opnieuw een nederlaag zou voor een negatief ritme gaan zorgen. Gelukkig liep het scenario heel anders.

Debuut
Ondanks de overwinning, had het opstellen van de ‘juiste elf’ wat voeten in de aarde. Met de selectie had Oosterlee namelijk wat te puzzelen. Een geschorste Jeroen Hessing en een zieke Bart Freke moesten vervangen worden. Het oog van de oefenmeester viel op Leon Tol en Niek Ossevoort. Voor laatstgenoemde was dat bijzonder. De 20-jarige linksback traint al sinds het begin van het seizoen mee en liet tijdens het trainingskamp een zeer goede indruk achter op Oosterlee. Reden voor Oosterlee om hem zijn debuut in de geelzwarte hoofdmacht te laten maken. ,,Als je het goed doet, zie ik geen reden om een speler niet op te stellen”, aldus de coach. ,,En hij deed het vandaag verdienstelijk.”

IMG_4875 - kopie

Niek Ossevoort maakte zijn debuut in het shirt van Rijnsburgse Boys

Ossevoort kon ook niet anders dan met een brede lach het veld aflopen. Het harde werken werd beloond met een mooi debuut én resultaat. ,,Het was even wennen, maar de eerste duelletjes gingen gelijk goed. Dat gaf vertrouwen.” Daarnaast was hij ook blij met het vertrouwen dat Oosterlee hem had gegeven. De tijd was rijp om de jonge verdediger voor de leeuwen te gooien. ,,En dan is het mooi als je ook nog eens wint.”

Dat Barendrecht uit altijd lastig is voor Rijnsburg, bleek ook zaterdag maar weer. Het stugge imago van vroeger is de ploeg inmiddels wel kwijtgeraakt. In plaats van met de kont op de zestien te zitten, zetten de mannen van trainer Adrie Poldervaart continue druk. Nadat de bezoekers via een kopbal van Danny van der Vijver na een kwartier op voorsprong waren gekomen, slaagde Barendrecht er al snel weer in de schade te herstellen. De Rijnsburgse verdediging werd simpel doorkruist, waarna Danny Monster de score gelijktrok.

Kwetsbaar
,,De verdediging was zeer kwetsbaar de eerste helft”, gaf ook Oosterlee na afloop toe. Door de doorgevoerde wijzigingen was het voor een aantal spelers nog even zoeken naar de juiste balans. Een zwak punt dat de gastheren bloot wisten te leggen. Toch slaagde Barendrecht, net als Rijnsburg, er voor de pauze maar in één keer in te scoren.

Naast de twee wijzigingen in de defensie, stond ook Martin van Eeuwijk weer in de basis. De aanvaller verkast volgend seizoen naar streekgenoot FC Lisse, maar wil Rijnsburg met een gerust hart in de Tweede Divisie achter laten. Dat hij het woord bij de daad wil voegen, liet hij maar al te goed zien. Zo was hij met een fantastische actie aan de linkerflank en een prachtige voorzet op Raily Ignacio zeer belangrijk bij de 1-2. Het was het kantelpunt van het duel.

IMG_4867 - kopie

Martin van Eeuwijk speelde een prima pot

,,De eerste helft ging gelijk op, maar na de 1-2 van Martin na rust waren wij beter”, concludeerde Oosterlee. ,,Barendrecht ging achterin wat meer ruimte weggeven en wij vonden de gaten waardoor we veel gevaar konden stichten in de aanval.” Toch wist Rijnsburg de ruimte met één doelpunt maar minimaal te benutten. ,,We hadden zeker met hogere cijfers het veld af kunnen lopen, maar we hadden het na de thee wel aardig voor elkaar. Dat is ook belangrijk”, wist de winnende coach.

Oosterlee tot besluit: ,,Zo’n begin van het nieuwe jaar is lekker. Er is een hoop gebeurd de afgelopen maand en ik ben trots hoe de jongens het op hebben gepakt. Ik heb vandaag een ploeg gezien die er alles aan heeft gedaan om te winnen. Een goede zaak!.”

Barendrecht – Rijnsburgse Boys 1-3 (1-1). 16. Van der Vijver 0-1, 20. Monster 1-1, 51. Ignacio 1-2, 87. Ignacio 1-3

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Tillema, Tol, Troost, Ossevoort, Celen, Van der Vijver, Vlug (77. Sardar), Wijks (69. Gielisse), Van Eeuwijk, Ignacio

Foto’s: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN