Bas Naber won zondag na verlenging met zijn SV Hillegom van TOGB en claimde daarmee een plekje in de Eerste Klasse voor komend seizoen. Zelf zal de oefenmeester dan niet meer op de bank zitten. Hij verlaat Hillegom om zich volledig te gaan focussen op zijn werk bij AZ. ,,Ik ben blij dat ik Arend-Jan in de Eerste Klasse heb kunnen afzetten.”

Na het laatste fluitsignaal en de bestorming van het veld zoeken spelers en staf in de dug-out snel naar een van de speciaal gedrukte shirts. ‘Derde..Tweede… First Class’, is de boodschap. Twee seizoenen, twee promoties. In twee seizoen geen enkele thuiswedstrijd verloren. Het zijn indrukwekkende feiten. ,,Dit kan niet beter. Als dit je laatste wedstrijd is en je behaalt dit resultaat. Dan is het een afscheid in stijl”, zegt een contente Bas Naber na afloop.

Moeilijke start
Zo crescendo als het de laatste twee seizoenen ging, zo moeilijk was de start in Hillegom. Uiteindelijk degradeerde de ploeg zelfs naar de Derde Klasse. ,,Voor mij is het mooiste die ommekeer geweest. Ik ben altijd blijven geloven in mezelf. In dat eerste jaar was het echt niet gemakkelijk. Ik was nieuw bij de club, ze gingen over naar kunstgras met spelers die dat niet gewend waren. Door in mezelf te blijven geloven, te blijven volharden in wat ik deed, en dat heb ik vanaf het begin gedaan, hebben we de basis gelegd voor de twee seizoenen daarna. En daar ben ik wel heel trots op.”

In dat moeilijke eerste jaar werd Naber gesteund door Witte Verkerk. De euforie van de gewonnen wedstrijd moet wijken voor verdriet wanneer hij terugdenkt aan de overleden clubman. ,,Ik wil de promotie opdragen aan Witte Verkerk. Het eerste jaar werd ik niet door iedereen gesteund, zeker niet in het laatste gedeelte van het seizoen. Hij is altijd achter me blijven staan. Helaas is hij veel te vroeg overleden”, zegt Naber door de tranen heen.

100%
Volgend seizoen gaat Naber dus zijn takenpakket uitbreiden bij AZ, waar hij dit seizoen al werkzaam was als video-analist. ,,Voor mij is het een stapje verder. En als je hogerop wilt, en dat wil ik, moet je stappen blijven zetten.”

Zijn positie als hoofdtrainer wordt volgend seizoen overgenomen door de huidige assistent Arend-Jan Kranenburg. Is de pas 33-jarige Kranenburg klaar voor het grote werk? ,,Arend-Jan is er absoluut 100 % klaar voor”, klinkt het stelling. ,,Hij is bij ons binnengekomen met de vraag ‘ik wil senioren gaan trainen, kun je me daarin iets bijbrengen?’ We hebben een uitstekende samenwerking gehad en ik weet dat hij er klaar voor is. Ik gun het hem ook van harte. En ik ben blij dat ik hem in de Eerste Klasse heb kunnen afzetten.” Om daaraan toe te voegen: ,,Hij heeft er ook aan bijgedragen dat we gepromoveerd zijn, dus het is ook deels zijn eigen verdienste.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)