Hij zou zomaar het onderwerp van een Hillegomse voetbalquizvraag kunnen worden; Bas Tebbens, spits van SV Hillegom. De 20-jarige speler debuteerde in de basis tegen DOSR. En hoe. De spits scoorde de openingsgoal en zette zichzelf daarmee in de geschiedenisboeken van de nog jonge fusieclub. Allemaal leuk en aardig dacht Tebbens, de drie punten won Hillegom er niet mee. De tweedeklasser speelde gelijk tegen DOSR: 1-1. ,,De teleurstelling over dat resultaat overheerst.”

Een snelle blik op het wedstrijdformulier leerde meteen dat vaste spits Nick van Staveren niet zou gaan spelen. De opvallende vervanger was de boomlange Tebbens. Een vrij nieuwe naam. ,,Het was mijn debuut in de basis tijdens de competitie inderdaad”, vertelt de nieuwkomer. ,,In de beker heb ik wel al eens basis gestaan.”

Tebbens loopt al jaren rond op De Zanderij. Via Concordia kwam de aanvaller uit Beinsdorp na de fusie bij SV Hillegom terecht. ,,Ik heb alles bij elkaar vier jaar in de A1 gevoetbald en vorig jaar de stap naar de selectie gemaakt. Vergeleken met de A1 is het niveau een stuk hoger. Vooral in het begin moest ik echt even aanpassen. Daarnaast zat ik ook nog bij een studentenvereniging, dus het was even aanpoten.”

Studeren
De 20-jarige Tebbens studeerde klinische technologie in Delft. Studeerde, inderdaad. De jonge (ex-)student haalde voor februari te weinig studiepunten, maar krijgt volgend jaar nog een herkansing. ,,Als je voor februari stopt, kan je volgend jaar opnieuw beginnen. Ik werk daarom nu tijdelijk bij het bouwbedrijf van mijn vader en ga volgend jaar weer verder. Het is een pittige studie en hij bestaat ook nog niet zo lang. Gelukkig valt het wel goed te combineren met het voetbal. De trainers hebben zelf ook gestudeerd en begrijpen de situatie. Als ik een keer tijdens een tentamenweek een training moet overslaan, doen ze daar niet te moeilijk over.”

De jonge spits heeft een goede verstandhouding met zijn trainer. Ook toen Tebbens eerder dit seizoen voornamelijk zijn wedstrijden in het tweede elftal afwerkte, hield trainer Bas Naber de aanvaller in de gaten. Na het wegvallen van Van Staveren vanwege een enkelblessure probeert Tebbens zijn kans te grijpen. ,,Eigenlijk sinds het moment dat Ruben Beentjes weg is gegaan, zit ik vaker bij het eerste. Daarvoor was het vooral het tweede en ook daar zat ik in het begin vaak wissel. Dat Nick een blessure heeft is het zonde voor het team, maar probeer ik zijn plek op te vullen. Tja dat je dan scoort is voor een spits altijd lekker. Ik heb er als invaller al een paar keer dichtbij gezeten, maar toen was het steeds net niet.  Nu ben ik los”, grapt de aanvaller gekscherend.

Sterktes en zwaktes
Tebbens weet precies waar zijn sterkte en zwaktes liggen. ,,Zoals je misschien al hebt gezien ben ik best groot, en heb een sterk lichaam. Daarnaast ben ik balvast en een goede kopper. Aan het overzicht moet ik nog werken. Net zoals het spel beter verplaatsen. Oh, er zijn nog genoeg verbeterpunten hoor. En die geeft de trainer ook goed door. Hij is een tactische trainer en weet gelijk na de wedstrijd al te vertellen wat er beter kan. Ik houd daar wel van.”

Met zijn debuut in de basis en een doelpunt heeft de jonge spits zijn plek verdiend binnen de selectie. ,,De eerste keer dat ik bij de groep kwam, was iedereen gelijk al enthousiast. Het is een super gezellig team. Ik hoorde er gelijk bij. Beetje lekker ‘lullen’ met elkaar. Echte Hillegommers onder elkaar.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen