Poeh, wat had Dennis Kaars zijn basisdebuut graag opgeluisterd met een doelpunt, assist of in ieder geval een driepunter. Geen van allen kon hij na afloop van Hoek – Quick Boys (3-3) overleggen. Maar had Kaars daar zelf debet aan? ,,Ik denk ik er in Zeeland alles aan gedaan heb en mezelf weinig kan verwijten.”

De verwachtingen rondom zijn persoon liggen hoog sinds zijn komst naar Katwijk. De 30-jarige Amsterdammer kwam over van proflclub FC Den Bosch en kende daarvoor een fantastisch jaar bij De Dijk door in de zondagse variant van de Derde Divisie tot meer dan veertig goals te komen.

Voorlopig moest Kaars het doen met invalbeurten bij Quick Boys, omdat Bert Steltenpool, die ook eerder deze zomer werd aangetrokken, nog hoger stond in de pikorde. Tot zaterdag in Hoek, waar Kaars mede dankzij zijn actie zorgde voor de eerste penalty van de middag.

,,Weet je, Hoek-uit is een wedstrijd waar iedereen in de Derde Divisie tegenop ziet.”

,,Dat was ook direct mijn beste moment”, glimlachte Kaars. ,,Jeffrey Ket nam een vrije trap rond de middenlijn vrij snel. Daardoor kon ik weglopen achter de verdediging van Hoek. Toen ik tegenover de keeper stond zag ik niet voldoende ruimte om de bal er in één keer in te prikken. Uit de voorzet maakte een verdediger van Hoek hands.” De toegekende penalty werd door Kelvin Maynard binnengeschoten.

Bizar
Na de 0-1 ontspon er zich een bizarre wedstrijd in Zeeland. Met zes goals, twee penalty’s, een rode kaart en een bizarre eigen goal, werd het treffen in en tegen Hoek ééntje die ze in Katwijk niet snel meer zullen vergeten. Mede ook door de ontzettende late 3-3 van de thuisploeg. De laatste goal van de wedstrijd viel in de 95ste minuut.

,,Op dat moment was ik al gewisseld. Net daarvoor was ik al ontzettend blij dat Kay Tejan ons op voorsprong had geschoten vanaf de strafschopstip. Ook al in de blessuretijd. Het is jammer dat dan zo laat die 3-3 nog valt. Ik had al op de volle punten gerekend. Dat waren fijne punten geweest in de strijd om het kampioenschap. Misschien is het nog een klein stukje volwassenheid dat ontbrak, om zo’n wedstrijd te beslissen.”

Hoek-uit
Volgens Kaars in de top van de Derde Divisie Hoek ook een niet te onderschatten ploeg. ,,Ze hebben absoluut geen slecht elftal. Een sterke spits en een paar handige spelers. We hebben de laatste weken regelmatig tegen ploegen gespeeld die heel verdedigend stonden, maar Hoek probeerde zelf ook aan te vallen. Anders krijg je ook geen 3-3-wedstrijd. Weet je, Hoek-uit is een wedstrijd waar iedereen in de Derde Divisie tegenop ziet.”

Sowieso ziet de Amsterdammer in de zaterdagse variant van de Derde Divisie vrij brede top. Een stuk bredere top in ieder geval dan dat hij gewend was in zijn tijd als speler van het toen nog op zondag spelende De Dijk. ,,Toen ik daar nog speelde waren er veel meer potten waar wij als ploeg van dachten: ‘die pakken we wel’.”

,,In deze Derde Divisie heb je een hele rij ploegen waar je niet zomaar van wint. Slechts ploegen als Eemdijk, Achilles ’29 en De Dijk gaan ’t lastig krijgen. De rest pakt gewoon punten van elkaar.”

FC Lisse-thuis
En dus is het voor Quick Boys ook volgende week weer oppassen als de nummer tien en regiogenoot FC Lisse op bezoek komt op Nieuw-Zuid. ,,Mijn eerste ‘Bollenstreekderby’. Na deze eerste keer in de basis kan ik haast niet wachten om me ‘thuis’ weer te laten zien.”

,,Met De Dijk heb ik een paar jaar geleden ook de winnende goal gemaakt tegen FC Lisse. Dus ik heb goede herinneringen aan die club. Overigens bewaar ik aan veel clubs goede herinneringen”, besloot Kaars met een knipoog.

Hoek – Quick Boys 3-3 (1-2) 15. Maynard (pen.) 0-1,  18. Impens (pen.) 1-1, 26. Fitsch (e.d.) 1-2, 82. Wilson 2-2-2, 90+1. Tejan (pen.) 2-3, 90+5. Vandepitte 3-3

Rood: 90. Van Renterghe (Hoek)

Quick Boys: Van der Helm, Bloemendaal, Ket, Maynard, Ravensbergen, Mahmoed, Kuyvenhoven, Baten (89. Bosman), Tejan, Kaars (84. Steltenpool), De Kruijs (54. Van Nieuwkerk)

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijk ijskoud tegen SJC en gaat stoïcijns aan kop (plus video’s)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude