Eindelijk was het moment daar. Foreholte stond na het gelijkspel tegen KDO (1-1) op de ranglijst op een veilige plaats. Weliswaar op doelsaldo, maar toch. Basisdebutant Bas Rotteveel, mocht het in het veld meemaken. Toch bleef hij, na zijn opwachting in de eerste elf, rustig.

,,Het was niet mijn officiele debuut voor Foreholte”, opende Rotteveel over zijn basisplaats. ,,Tegen Alphia mocht ik al twintig minuten invallen. Gister (afgelopen zondagmiddag, red) mocht ik zeventig minuten blijven staan, dus dat is mooi. Ik hoop dat ik er bij blijf zitten de komende weken.”

Absentie
Door absentie van onder andere Christian Guijt en Sten Admiraal, mocht de jonge Rotteveel starten. De buitenspeler zat al drie jaar bij de selectie van de Voorhouters, maar wist zich nog niet in de basis te spelen. In het derde seizoen heeft hij in ieder geval zijn debuut in de basis te pakken en dat smaakte naar meer. Echter bleef de jongeling erg koeltjes daaronder.

,,We staan op dit moment op een veilige plek en dat is goed.”

,,Zoals ik net al zei: ik hoop er de komende weken nog steeds bij te zitten. De trainer zei dat ik op de trainingen goed bezig was, dus dan is dit natuurlijk mooi. Ik hoop dat ik dit seizoen nog wat meer speelminuten kan maken en wacht het rustig af. Dat ik dit seizoen mijn debuut in de basis heb mogen maken, is al mooi.”

Miraculeus
Rotteveel zag afgelopen zondag op bezoek bij KDO hoe zijn ploeg op voorsprong kwam. Joost van Dam knikte voor de rust de 0-1 tegen de touwen. Die voorsprong bleef niet behouden. In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Grote uitblinker aan Voorhoutse zijde was Matthijs Guijt.

De doelman pareerde kort voor rust op miraculeuze wijze een inzet van de ploeg uit De Kwakel. Kort voor tijd was Guijt wederom belangrijk. Door een prima redding zorgde hij ervoor dat zijn ploeg een punt overhield aan het duel met de tweedeklasser. Doelpuntenmaker Van Dam werd in de rust naar de kant gehaald. Met al een gele kaart op zak nam Foreholte-trainer Marcel IJzendoorn geen risico’s.

,,Natuurlijk was het jammer dat we de 0-1 voorsprong weggaven, maar ik kon er wel mee leven.”

,,Een gelijkspel was uiteindelijk wel terecht”, ging Rotteveel verder over de einduitslag. ,,In de eerste helft waren zij wat beter en ze maakten ook terecht gelijk. Natuurlijk was het jammer dat we de 0-1 voorsprong weggaven, maar ik kon er wel mee leven. We staan op dit moment op een veilige plek en dat is goed.”

Duel der debutanten
Rotteveel was niet de enige speler die zijn opwachting maakte in het vlaggenschip van de Voorhouters. Oké, de aanvaller had zijn debuut al gemaakt, maar dat gold niet voor twee andere invallers. Ook Jesse Tijsen en Stan Spies maakte hun debuut voor de ploeg. Zij vervingen op hun beurt Toni Arroyo en Rotteveel.

KDO – Foreholte 1-1 (0-1) 33. Van Dam 0-1, 54. Vlasman 1-1.

Foreholte: M. Guijt, Van Dam (46. Schinkelshoek), Kraakman, O. Arroyo, Spreeuw, Jongbloed, Bleijswijk, Geerlings, T. Arroyo (58. Tijsen), Nolles, Rotteveel (79. Spies)