Met een plaatsje in de basiself van FC Rijnvogels tegen FC ‘s-Gravenzande kreeg Robbin van Dijk de beloning voor een paar goede trainingsweken. Een week of tien geleden raakte de Rijnsburger nog geblesseerd aan z’n hamstring in een wedstrijd voor de reserves van de FC tegen Quick Boys 2. Nadat hij in zes weken opknapte en de weken daarna z’n vorm terugvond, mocht hij zaterdagmiddag aan de aftrap verschijnen in de Hoofdklasse. En hoewel Van Dijk zelf nog aardig speelde, naar eigen zeggen, kon hij het verschil niet maken in het Westland. De ploeg van Jimmy Simons verloor met 2-1.

En daarmee leek het seizoen over voor de Katwijkers. De derde periode is definitief naar Ter Leede gegaan en als de Sassenheimers kampioen worden, zal de vervangende periode naar de hoogst geklasseerde gaan in de reguliere competitie. Na de 2-1 nederlaag in ‘s-Gravenzande, is dat nu een onhaalbare kaart voor FC Rijnvogels.

,,SC Feyenoord staat derde. Het verschil is tien punten”, wierp Van Dijk een dag later een blik op de ranglijst. ,,We hebben nog wel de wedstrijd tegen DFS Opheusden te gaan, maar daarna zijn er nog maar twee duels te spelen. Het is zonde dat we gisteren (zaterdag, red.) hebben verloren tegen FC ‘s-Gravenzande. Als we de laatste paar duels van het seizoen hadden kunnen winnen, dan hadden we nog de aansluiting gehad met de nummer drie. Het was ook gewoon onnodig, hoe we verloren hebben.”

,,Het duel tegen FC ‘s-Gravenzande was cruciaal om nog mee te doen voor die derde plek.”

Volgens de aanvaller was FC Rijnvogels voetballend de betere ploeg, maar werd het in de omschakeling verslagen door de tegenstander. De tegengoals vielen uiteindelijk uit standaardsituaties, maar met de omschakeling als voortraject. Voor de ploeg van Jimmy Simons maakte Roy van Leeuwen de enige treffer.

Fysiek
,,Het was een fysiek sterke ploeg. Maar eigenlijk gingen we daar nog best goed mee om. We misten achterin wel Arie de Vreugd en Dirk Jan van den Oever vanwege blessures, maar dat werd ook nog goed opgevangen door andere jongens. Daar lag het allemaal niet aan.”

Toch stonden de Katwijkers na afloop met lege handen. ,,Dat is het verhaal van het hele seizoen. We zijn dit jaar met twaalf nieuwe jongens begonnen. Dat is een team geworden uiteindelijk en we hebben ook echt een goede periode gekend. Er was een fase in de competitie waarin we vaak de nul hielden en opklommen op de ranglijst. Nu was het duel tegen FC ‘s-Gravenzande cruciaal om nog mee te doen voor die derde plek. Maar helaas.”

Roy van Leeuwen maakte de enige Katwijkse treffer zaterdagmiddag

Voor Van Dijk zelf was het prettig om in zijn laatste weken als speler van FC Rijnvogels nog in de basis te kunnen starten. Na dit seizoen vertrekt de Rijnsburger naar s.v. Zandvoort. ,,Ik kwam twee seizoenen geleden van Rijnsburgse Boys om hier in de A-selectie te kunnen spelen. Mijn eerste jaar ging eigenlijk redelijk goed. Maar ik wil nu gewoon meer speeltijd.”

Na het goede debuutseizoen van Van Dijk stond Zandvoort al aan de deur te kloppen, om de Rijnsburger over te nemen van FC Rijnvogels. Toen hield de aanvaller de boot nog af, een paar weken geelden niet meer. ,,Ik ken de huidige trainer van Zandvoort nog uit de jeugd van Rijnsburgse Boys. De club is een jaar of drie, vier geleden begonnen om wat meer structuur in het prestatievoetbal te brengen. Het verhaal daar sprak me aan.”

,,Men had verwacht dat ik naar een eerste- of tweedeklasser in de buurt zou gaan. UVS of Valken ’68.”

Daarnaast zette Van Dijk op een rijtje wat zijn kansen waren op De Kooltuin. Met Max van Steen haalden de Katwijkers vorige zomer hun nieuwe clubtopscorer binnen. De komende maanden komt Arno Dijkstra daar ook weer bij. Voor Van Dijk was dat het sein om zijn heil verderop te zoeken.

Zandvoort
,,De mensen om mij heen keken uiteindelijk wel op van de keuze om naar Zandvoort te gaan. Ik heb alleen nog maar bij Rijnsburgse Boys en FC Rijnvogels gevoetbald. Dat was allemaal in de buurt. Men had verwacht dat ik naar een eerste- of tweedeklasser in de buurt zou gaan. UVS of Valken ’68. Maar ik vond een andere stap, buiten de Bollenstreek, eigenlijk ook wel interessant. Vandaar deze keuze.”

Foto’s: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Noordwijkerhoutse valt in bij bekerwinst Ajax Vrouwen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)