Op bezoek bij Blauw-Wit/Beursbengels liet runner-up Kagia zich lelijk aftroeven. De Amsterdamse formatie, die halverwege tegen een 0-1 achterstand aankeek, boog die nadelige marge na de rust om in een knappe 3-1 zege. ,,Een nederlaag die mijn ploeg aan zichzelf te wijten heeft”, verkondigde een bepaald niet tevreden Anton Wijsman na afloop.

,,We begonnen matig aan de wedstrijd, maar herstelden ons gaandeweg de eerste helft”, vervolgt Wijsman. ,,Vervolgens kwamen we kort voor rust via Mark Zonneveld op een 0-1 voorsprong nadat een schot van Jesper Imanse half gekeerd was. En als Mark even later het nylon in plaats van de paal had gevonden had het er allemaal nog beter uit kunnen zien voor ons. Hoewel dat misschien wel een beetje te veel van het goede was geweest.”

Niet bij de les
Kort na rust incasseerde Kagia echter een forse tegenvaller omdat er onnodig balverlies werd geleden op het middenveld, met als gevolg dat de gelijkmaker al binnen een minuut op het scorebord stond via een rake kopstoot van Mickey Wever. ,,Daarna hebben we niet kunnen brengen wat je van deze ploeg mag verwachten”, klonk het dan ook kritisch uit de mond van Wijsman.

,,Dat zijn toch basiszaken in het voetbal. Zolang dat er niet uitgaat blijf je hier tegenaan lopen.”

Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg zich na de 1-1 iets meer geïnteresseerd toonde in de punten. Dat had echter nog niet dodelijk hoeven te zijn voor Kagia. Maar de thuisploeg mocht, opnieuw vanuit de omschakeling, de goal van Sander Hogervorst opzoeken. En omdat er vervolgens een handsbal aan te pas kwam om Blauw-Wit te stoppen verdween het leer op de beruchte stip.

,,Het was in mijn ogen een discutabele beslissing. De penalty werd door Sander eerst nog half gekeerd, waarna we weer niet bij de les waren en er in de rebound toch nog werd gescoord. Vanaf dat moment liepen we echt achter de feiten aan”, treurde Wijsman na afloop.

Extra aanvaller
Vooral het slordige balverlies dat zijn ploeg leed zat de oefenmeester danig dwars. ,,Dat zijn toch basiszaken in het voetbal. Zolang dat er niet uitgaat blijf je hier tegenaan lopen. Met nog een kwartier te gaan en met een extra aanvaller erbij hebben we nog geprobeerd de zaak recht te trekken. Dat is helaas niet gelukt.”

,,Bij een tegenslag zijn we toch te snel van de kaart.”

Integendeel, want in de ultieme slotfase counterden de gastheren via Hansie Weehuizen, die ook de tweede Amsterdamse treffer voor zijn rekening had genomen, naar een 3-1 voorsprong waarna de koers gelopen was. Dat betekende uiteindelijk dubbel verlies voor Kagia dat koploper VVC na de zoveelste overwinning naar een voorsprong van negen punten zag weglopen, terwijl Blauw-Wit Beursbengels op de ranglijst de tweede plaats overnam van de oranjehemden.

Bepaald niet groots
Volgens Wijsman zit er voor zijn ploeg niets anders op dan keihard te blijven werken om in de kopgroep mee te blijven draaien. ,Kijken naar de tegenstanders heeft, zeker na een nederlaag als deze geen zin. We zullen kritisch op onszelf moeten zijn. Bij een tegenslag zijn we toch te snel van de kaart. Dat heb je ook vanmiddag weer kunnen zien.”

,,We zullen gewoon moeten gaan winnen”, vervolgt de trainer van de Lisserbroekers. ,,Het was in ieder geval een heel ander duel dan de heenwedstrijd. Toen speelden we misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen en werd het 4-1. Vandaag was het daarentegen bepaald niet groots en hebben we onszelf aardig in de voet geschoten.”

Blauw Wit Beursbengels – Kagia 3-1 (0-1). 35. Zonneveld 0-1, 46. Wever 1-1, 75. Weehuizen 2-1, 86. Weehuizen 3-1

Kagia; Hogervorst, Driessen, Hogewoning, Timmermans, Hoejenbos, Imanse, Sluymer (78. Van Rooijen), Van der Schinkel, Van Kesteren (75. Robelus), Ligtenberg, Zonneveld