In zijn hoofd had hij een rijtje gemaakt met daarop de namen van vier of vijf clubs. Topamateurclubs wel te verstaan. De keuze die Raymond Baten over zijn voetbalkomst ging maken, was voor hem helemaal helder: of terug naar zijn geliefde Quick of nog een keer proeven van de top en alles wat daar bijhoort. Quick Boys belde in november, die stond op het lijstje, dus het werd het laatste. 

De huidige middenvelder van De Dijk is recht voor z’n raap: de top en voor minder doet hij het volgend seizoen niet. De drang naar uitdaging is met de jaren steeds heftiger geworden. ,,Het altijd willen en moeten winnen, het maximale eruit halen en in een wedstrijd op de goede manier tot het randje gaan. Dat is de laatste jaren steeds meer gegroeid bij mij.”

Match
Quick Boys is een club die goed bij die instelling past, zo weet ook de 29-jarige Baten. ,,Bij Quick Boys moet gewoon elke wedstrijd gewonnen worden, met minder is iedereen teleurgesteld. Die spanning, die druk en verwachtingen van supporters; dat is echt de top. Die geilheid op succes, die wil ik ervaren.”

Dat de Delftenaar een stap omlaag doet wat betreft competitieniveau, maakt hem weinig uit. Daarbij ziet hij zijn nieuwe ploeg niet als een ‘gewone’ derdedivisionist. ,,De club heeft alles van een club in de Tweede Divisie: de selectie, de achterban, de organisatie en het sportpark zijn beter geregeld dan heel wat clubs die nu wel Tweede Divisie spelen. Daarbij zie ik dit seizoen nog kansen voor ze om de stap omhoog te maken.”

,,Ik heb daar verder niets kunnen laten zien. Dan kan je ook niet echt van een rentree spreken.”

Het wordt voor de ex-speler van onder meer Voorschoten’97, Westlandia en Quick een rentree in de Bollenstreek. Al mag je het zo volgens de hoofdrolspeler zelf niet noemen. ,,Ik heb inderdaad een halfjaar bij FC Rijnvogels gespeeld. Het halfjaar daarvoor was ik op reis geweest. Ik heb daar verder niets kunnen laten zien. Dan kan je ook niet echt van een rentree spreken.”

Voorstelrondje
Baten, die ook Arubaans international is, gaat volgend jaar dus opnieuw zijn visitekaartje afgeven in de streek. Voor degene die overlopen van nieuwsgierigheid doet hij alvast een kleine voorstelronde. ,,Wat ik voor soort speler ben? Ik ben denk ik wel een slimme speler, die graag rust aan de bal brengt”, licht de geroutineerde middenvelder alvast een tipje van de sluier.

Buiten het veld houdt Baten vooral van rust en geniet hij optimaal van al zijn vrije tijd. ,,Ik heb maar een paar interesses en geen aparte hobby’s ofzo. Ik vind het vooral belangrijk dat alles gaat zoals het hoort wat betreft mijn werk, mijn vriendin en mijn familie. Als het daar allemaal goed meegaat, ben ik gelukkig. Voetbal hoort daar trouwens ook bij, dus het is zaak dat we alle verwachtingen waar gaan maken bij Quick Boys. We gaan het zien.”

Foto: Quick Boys

Lees ook: Van den Berg puzzelt nog lekker: ,,Misschien moet ik wel doorschakelen naar idee twee of drie”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)